• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της BOE


    Μικρές μεταβολές παρατηρούνται στην εκκίνηση των ευρωπαϊκών συναλλαγών παρά τα  ισχυρά κέρδη που κατέγραψαν χτες στην τελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου, με τις φαρμακευτικές και πετρελαϊκές μετοχές να ηγούνται της ανόδου.

    Το περιβάλλον παραμένει εύθραυστο τόσο στο μέτωπο της Ιταλίας με τις Βρυξέλλες για έναν δημοσιονομικό συμβιβασμό, όσο και στις συζητήσεις Βρετανίας με Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα συναινετικό διαζύγιο.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times oι Βρετανοί έκλεισαν μια καταρχήν συμφωνία με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους ως προς τις αναμεταξύ τους σχέσεις στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καθώς και στην ανταλλαγή δεδομένων,η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές και εκτιμά ότι ενδέχεται έρθει σύντομα και η τελική συμφωνία για το Brexit.

    Το Brexit φαίνεται ότι θα εμποδίσει τη Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας να ανεβάσει το επιτόκιο αναφοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση της. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το βασικό επιτόκιο θα παραμείνει στο 0,75%, καθώς το περιβάλλον παραμένει ασαφή για μία αύξηση.

    Στο ταμπλό, o γερμανικός DAX ενισχύεται 0,39%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται οριακά υψηλότερα και ο αγγλικός FTSE 100 υποχωρεί 0,19%. Ο ελβετικός SMI καταγράφει άνοδο 0,4%.

    Στην περιφέρεια ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται 0,54%, ο ισπανικός IBEX 35 (+0,54%) και ο πορτογαλικός PSI 20 καταγράφει άνοδο 0,48%.



    ΣΧΟΛΙΑ