Μετοχές

Τέρνα Ενεργειακή: Σύσταση αγοράς και τιμή στόχος 14,80 ευρώ από Wood & Company

  • NewsRoom

Γιώργος Περιστέρης, επικεφαλής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


Τιμή στόχο τα 14,6 ευρώ (61% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη τιμή στόχο των 9,20 €) δίνει η Wood & Company για την Τέρνα Ενεργειακή.

Όπως γράφει η Wood σε report με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου, «πιστεύουμε ότι η Τέρνα Ενεργειακή παραμένει ελκυστική, λόγω της συνεχούς επέκτασης του χαρτοφυλακίου έργων της, της δημιουργίας ισχυρών ταμειακών ροών και της σταθερής ιστορικής της πορείας».

«Αναδείξαμε την Τέρνα Ενεργειακή ως μία από τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές, δεδομένης της αμυντικής φύσης της επιχείρησης. Διατηρούμε τη σύσταση αγοράς, για επενδυτές που αναζητούν έκθεση στην Ελλάδα με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα», αναφέρει ο επενδυτικός οίκος και προσθέτει πως: «Μέχρι το τέλος του 2020, η Τέρνα Ενεργειακή θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1,37 GW σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με επιπλέον 550MW να βρίσκονται σε κατασκευή».

Η διοίκηση της εταιρείας ανέβασε πρόσφατα τον πενταετή στόχο της κατά 800 MW στα 2,8 GW.

«Παρά το γεγονός ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, πιστεύουμε ότι η εταιρεία έχει την κατάλληλη εμπειρία για να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιό της επιθετικά», καταλήγει το report της Wood & Company.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ