• Μετοχές

    UBS: Πώς κρίνει ΕΛΠΕ και Motor Oil – Πού δίνει ψήφο προτίμησης

    • NewsRoom
    UBS


    Σε υποβάθμιση της σύστασης για τα ΕΛΠΕ σε «neutral» (ουδέτερη) από «buy» (αγορά) και μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της εταιρείας στα 8 ευρώ ανά μετοχή, από 8,5 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η UBS. Παράλληλα, σε άλλη έκθεσή της, η UBS ξεχωρίζει τη Motor Oil ως μία από τις κορυφαίες επιλογές της, μεταξύ των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων, δίνοντας σύσταση αγοράς για τη μετοχή, αλλά μειώνοντας την τιμή-στόχο στα 21 ευρώ, από 22 ευρώ προηγουμένως.

    Σε ό,τι αφορά τα ΕΛΠΕ, η UBS αναφέρει πως προχώρησε στην υποβάθμιση της σύστασης καθώς το προφίλ ρίσκου/ανταμοιβής δεν φαίνεται πλέον αρκετά ελκυστικό. Οι μετοχές έχουν ενισχυθεί κατά σχεδόν 15% τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ τα περιθώρια διύλισης πιέζονται περισσότερο απ’ όσο αναμένονταν λόγω του ράλι των τιμών του πετρελαίου.

    Η UBS προχώρησε επίσης σε μείωση της πρόβλεψής της για τα EBITDA του 2018 κατά 7%.

    Σημειώνει πως η μερισματική απόδοση είναι πλέον λίγο χαμηλότερη του μέσου όρου του κλάδου τόσο για τις εταιρείες διύλισης όσο και για τον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο, με ένα προφίλ υψηλότερου ρίσκου. Ωστόσο, εξακολουθεί να αναμένει ανάκαμψη στα περιθώρια αργότερα φέτος.

    Εκτιμά πως τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν τελικό μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή, ανεβάζοντας το συνολικό μέρισμα για το 2017 στα 0,40 ευρώ ανά μετοχή (έναντι των 0,34 ευρώ που αναμένει η αγορά).

    Αναφερόμενη στο θέμα της πώλησης του ποσοστού που κατέχουν τα ΕΛΠΕ στον ΔΕΣΦΑ, η UBS κάνει λόγο για κάποια πρόοδο, σημειώνοντας ότι πώληση του ποσοστού των ΕΛΠΕ –την αξία του οποίου η UBS υπολογίζει γύρω στα 200 εκατ. ευρώ- θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο αργότερα φέτος, καθώς η τράπεζα θεωρεί ότι η αγορά εφαρμόζει discount στην αξία του ΔΕΣΦΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι σχεδιάζουν Στεργιούλης και Τσοτσορός για τα ΕΛΠΕ: Εκτιμήσεις για κέρδη άνω των 850 εκατ. φέτος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Motor Oil: Νέο ιστορικό ρεκόρ για το διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς ο Ευ. Τσοτσορός έβαλε τα ΕΛΠΕ στις 100 κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες του κόσμου



    ΣΧΟΛΙΑ