• Μετοχές

    Τεχνική Ολυμπιακή: Ράλι +32% χωρίς τζίρους

    Τεχνική Ολυμπιακή: Στα 4,8 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών και θετικά EBITDA στο 9μηνο

    Κωνσταντίνος Στέγγος, Πρόεδρος Τεχνικής Ολυμπιακής


    Το ράλι στην Τεχνική Ολυμπιακή, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο και έχει ενισχύσει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά 32% περίπου από την αρχή του έτους, κορυφώθηκε με το χθεσινό άλμα του +13,64% και συνεχίζεται και σήμερα με τον τίτλο μεσαίας κεφαλαιοποίησης να καταγράφει μέχρι στιγμής ημερήσια κέρδη +5,50%.

    Η ραγδαία ανατίμηση της μετοχής συμβαίνει εν μέσω ισχνότατων όγκων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου κατά την οποία η μετοχή σημείωσε κέρδη 14,10% με τζίρο 135.399 € ή της 16ης Ιανουαρίου, με τη μετοχή να σημειώνει +4,12% με τζίρο μόλις 10.000€.

    Και το χθεσινό όμως εντυπωσιακό +13,64%, έγινε σε συναλλακτική δραστηριότητα ύψους 68.000€.

    Συνολικά το +32%, έχει σημειωθεί με συνολικό τζίρο 385.000€.

    Η έντονη μεταβλητότητα σε τίτλους μεσαίας ή μικρής κεφαλαιοποίησης χωρίς την παρουσία ειδήσεων είναι ένα συχνό φαινόμενο, το οποίο στην περίπτωση της ΟΛΥΜΠ φαίνεται να έχει ενισχύσει την κεφαλαιοποίησή της κατά 20 περίπου εκατομμύρια ευρώ.

    Η κατασκευαστική, με την τελευταία ανακοίνωση κερδοφορίας της να αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2018, είχε παρουσιάσει για το συγκεκριμένο διάστημα καθαρές ζημίες 9,59 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 231,7 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 328,4 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι βρισκόταν σε συζητήσεις με τις τράπεζες για αναδιάρθρωση του δανεισμού της.

    Στα πλαίσια των στόχων της για τόνωση της ρευστότητάς της, η ΟΛΥΜΠ είχε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό τις προθέσεις της να προχωρήσει σε πώληση του Πόρτο Καρράς, γεγονός που η ίδια η εταιρεία επιβεβαίωσε χθες με δελτίο όπου ανακοινώνει την ανάθεση σε δύο συμβουλευτικές εταιρείες για την εξεύρεση ενδιαφερόμενων αγοραστών. Σαν αποτέλεσμα, η τιμή… εκτοξεύτηκε στα 2€, φτάνοντας σε υψηλά 6μήνου.

                Bloomberg



    ΣΧΟΛΙΑ