• Μετοχές

    Τα small caps που τραβούν τα βλέμματα στο ταμπλό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Σε επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων προχωρούν οι επενδυτές το τελευταίο διάστημα.

    Μάλιστα παρατηρείται και ένα σχετικό rotation, με αποτέλεσμα αρκετές μετοχές να έχουν βρεθεί σε υψηλά έτους ή και σε πολυετή υψηλά.

    Αρκετές από αυτές δικαιολογούν καλύτερη αποτίμηση λόγω ισολογισμού, αλλά δεν λείπουν και οι προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον.

    Turnaround stories, οχηματολογία, αλλά και συγκριτικές αποτιμήσεις είναι κάποιοι από τους λόγους που ωθούν συγκεκριμένες μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα.

    Στις τελευταίες συνεδριάσεις ξεχωρίζει η πρώην «μικρή» Πλαστικά Θράκης, η οποία έχει εμφανίσει εξαιρετικά τρίμηνα το τελευταίο διάστημα, ενώ οι προοπτικές και για το φετινό εξάμηνο είναι εξαιρετικές.

    Η μετοχή, αν και έκοψε μέρισμα πριν λίγες συνεδριάσεις, όχι μόνο κάλυψε την υποχώρηση λόγω της αποκοπής, αλλά άγγιξε νέα υψηλά σχεδόν 21 ετών, στα 6,23 ευρώ.

    Παρά την άνοδο και τη βελτίωση της αποτίμηση στα 270 εκατ. ευρώ, παίζει με χαμηλό p/e τα κέρδη της χρήσης 2020, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν αξιοσημείωτο και στο εξάμηνο αναμένεται να έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό.

    Στις τελευταίες συνεδριάσεις αφυπνίστηκε η μετοχή της Καραμολέγκος με αποτέλεσμα να φτάσει σε υψηλά 14 ετών, στα 3,64 ευρώ.

    Στο παρελθόν λόγω κάποιων σημαντικών πακέτων που είχαν γίνει κυκλοφόρησαν φήμες για δημόσια πρόταση, κάτι το οποίο διαψευδόταν.

    Στελέχη της αγοράς αποδίδουν την κίνηση και στην εξαγορά της Chipita με υψηλό τίμημα, σημειώνοντας πως κάνοντας μία σύγκριση εντοπίζει κάποιος περιθώριο ανόδου.

    Η αποτίμηση της Καραμολέγκος μετά το χθεσινό ράλι προσέγγισε τα 34,8 εκατ. ευρώ.

    Αντιστοίχως, στη μετοχή των Μύλων Λούλη παρατηρείται αύξηση του όγκου συναλλαγών, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες για ανοδική κίνηση.

    Βελτίωση οικονομικών μεγεθών μετά και τη δημοσίευση του πρώτου τριμήνου και την εκτίμηση της διοίκησης βλέπουν οι επενδυτές στη Frigoglass.

    Η μετοχή βρέθηκε σε υψηλό 12 μηνών, στα 0,14 ευρώ, αλλά πάλι είναι αρκετά χαμηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα.

    Σε νέα υψηλά 11,5 ετών βρίσκεται η Reds λόγω των προοπτικών που έχουν καλλιεργηθεί από την αλλαγή της διοίκησης στην Ελλάκτωρ και την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου των 120 εκατ. ευρώ, αλλά και λόγω του Cambas Project.

    Η CPI σε λιγότερο από 1 μήνα έχει άνοδο άνω του 30% και με θεαματική βελτίωση του ημερήσιου όγκου συναλλαγών (πάνω από 32.000 κομμάτια). Η μετοχή διαπραγματεύεται στα 0,86 ευρώ.

    Μέχρι και η… ξεχασμένη Λανακάμ αφυπνίστηκε και βελτίωσε τον όγκο, πάντα αναλογικά με το μέσο όρο της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει βρεθεί σε νέα υψηλά στο 1,34 ευρώ με περισσότερα από 34.000 τεμάχια.

    Από την αρχή του έτους τη μεγαλύτερη άνοδο έχουν καταγράψει οι μετοχές των Μπήτρος, Ευρωσυμβούλων και Ίλυδα με 90%, της Άβαξ με 84%, της Ιντρακόμ με 73%, της Ideal με 68%, της Revoil με 65% και της Βιοκαρπέτ με 62%.

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Με ποσοστό άνω του 5% στο Μετοχικό Κεφάλαιο η Schroders

    Σ. Λαζαρίδης: Δείκτης ενέργειας και real estate στο Χ.Α., νέα τραπεζικά συμβόλαια στα παράγωγα

    ΕΛΠΕ-Motor Oil: Έκπληξη από την Goldman Sachs

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ