• Μετοχές

    Σύνθημα για τα small caps από την Eurobank Equities και όχι μόνο…


    Μετοχές με προοπτικές σταθερού μερίσματος και ισχυρών ταμειακών ροών ξεχωρίζει στην έκθεσή της η Eurobank Χρηματιστηριακή.

    Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνει τον ΟΠΑΠ που, ούτως ή άλλως, διανέμει υψηλό μέρισμα κάθε χρόνο και κάνει διάφορα δώρα στους μετόχους του, όπως προμερίσματα, την Jumbo που έχει ισχυρές ταμειακές ροές και την Alpha Bank, για την οποία θεωρεί ότι μπορεί ευκολότερα από τις άλλες να διορθώσει τον ισολογισμό της.

    Τα εν λόγω χαρτιά παίρνουν τη σύσταση αγοράς με στόχους 11,8 ευρώ για τον ΟΠΑΠ (περιθώριο ανόδου 29%), 2,2 ευρώ για την Alpha (περιθώριο 33%) και 19,4 ευρώ για την Jumbo (περιθώριο 14%).

    Από τις μετοχές που καλύπτει, ξεχωρίζουν για τα περιθώρια ανόδου που έχουν μπροστά τους Μυτιληναίος (σύσταση αγοράς με στόχο τα 14,4 ευρώ), Motor Oil (αγορά με στόχο τα 27,3 ευρώ) και Aegean (buy με στόχο τα 9,8 ευρώ).

    Για τον Σαράντη δε, δίνει περιθώριο ανόδου 14% με διακράτηση και τιμή στόχο τα 9,10 ευρώ, για τον Φουρλή η σύσταση είναι αγορά με τιμή στόχο τα 6,10 ευρώ και περιθώριο ανόδου 17% και 14% είναι το περιθώριο ανόδου για τα ΕΛΠΕ με την τιμή στόχο στα 9,3 ευρώ.

    Από την έκθεση της Eurobank Equities αντιλαμβάνεται κανείς, αυτό που γράφει εδώ και δύο μήνες το mononews.gr, τη στροφή που γίνεται στο Χρηματιστήριο προς τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ