• Business

    Στο στόχαστρο σλοβένικου fund οι εταιρείες του ομίλου Famar σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία

    • NewsRoom
    FAMAR

    Τα γραφεία της FAMAR στον Άλιμο


    Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Pillarstone Europe για τις εταιρείες του ομίλου Famar σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία βρίσκεται το σλοβένικο fund Elements Capital Management.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Elements Capital, Ανδρέα Γεωργαλλή, το Elements Capital έχει ήδη μπει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Pillarstone Europe, με στόχο τη μεταβίβαση των συγκεκριμένων τριών εταιρειών, καθώς μετά από διαγωνισμό που διενήργησε η Lazard για λογαριασμό του αμερικανικού μητρικού ομίλου KKR, η προσφορά του αξιολογήθηκε ως η βέλτιστη από κάθε άποψη.

    Το σχέδιο της Elements Capital για την «επόμενη μέρα» της εταιρείας περιλαμβάνει άμεση ένεση ρευστότητας και τακτοποίηση-εκλογίκευση των κεφαλαιουχικών υποχρεώσεων των εταιρειών, αλλά και πλήρη αναδιοργάνωση σε επίπεδο δομών και management.

    Ο κ. Γεωργαλλής δηλώνει μάλιστα αισιόδοξος ότι με την απαραίτητη κεφαλαιακή στήριξη και μια πολιτική ορθής διαχείρισης μπορεί να επιτευχθεί «εκτόξευση» της λειτουργικής κερδοφορίας τους κατά 60% σε ορίζοντα -το πολύ- διετίας.

    «Oι τρεις εταιρίες εμφανίζουν σήμερα EBITDA περί τα 15 εκατ. ευρώ και με το σχέδιό μας μπορούν να φτάσουν μέσα σε διάστημα ενός με δύο χρόνια τα 25 εκατ. ευρώ», επισημαίνει.



    ΣΧΟΛΙΑ