• Μετοχές

    Παπουτσάνης: Περιθώριο ανόδου 75% για τη μετοχή βλέπει η Beta Sec.

    • NewsRoom


    Σε αναθεώρηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Παπουτσάνης και των εκτιμήσεών της για τη μελλοντική πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας προχώρησε η Beta Sec.

    Όπως επισημαίνει σε σημερινή ανάλυσή της η χρηματιστηριακή, μετά τα ισχυρά και καλύτερα των εκτιμήσεων οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία για το τρίτο τρίμηνο και το εννεάμηνο του 2020, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις των επώνυμων προϊόντων της αλλά και των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της εταιρείας, αναθεωρεί προς το καλύτερο τις εκτιμήσεις της για την περίοδο 2020-22 και ανεβάζει τον πήχυ για τη μετοχή στα 4,59 ευρώ, από 2,52 ευρώ προηγουμένως.

    Η νέα τιμή στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 75% από τα τρέχοντα επίπεδα (€2,30 σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος στις 05/11/2020).

    Όπως σημειώνει, η εταιρεία κατάφερε να υπερσκελίσει τα εμπόδια της τελευταίας περιόδου, διατηρώντας κυρίαρχη θέση στην αγορά, νωρίς σε ό,τι αφορά τον κύκλο κεφαλαιουχικών δαπανών (με αποτέλεσμα να έχει διαθεσιμότητα παραγωγής και εφεδρικό παραγωγικό δυναμικό), εισερχόμενη σε νέες δραστηριότητες (όπως τα αντισηπτικά) και επενδύοντας σε ενέργειες για την προβολή του brand και σε επιτυχημένες συνεργασίες στο εξωτερικό για να διασφαλίσει μεγαλύτερα μερίδια αγοράς και νέες διεθνείς συμβάσεις.

    Μάλιστα, η εταιρεία έχει σημαντικό περιθώριο να αυξήσει κι άλλο την παραγωγή της, ώστε να διεισδύσει ακόμη περισσότερο στην αγορά με νέα προϊόντα (αντισηπτικά/σαπούνια), να διαφοροποιηθεί κι άλλο σε διεθνές επίπεδο συνάπτοντας νέες συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλους διεθνείς παίκτες και να συνεχίσει να καινοτομεί σε προϊοντικό επίπεδο, εμπλουτίζοντας την γκάμα των προϊόντων της.

    Οι αναλυτές της Beta Sec. θεωρούν πως η μετοχή αποτελεί μέσο αποτελεσματικής έκθεσης στη μικρή κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου, αναγνωρίζοντάς την ως κορυφαία επιλογή στη μικρή κεφαλαιοποίηση, με σύσταση OVERWEIGHT.

    Διαβάστε ακόμη:

    Capital Economics: Ποια θα είναι η πορεία ομολόγων και μετοχών μετά τις αμερικανικές εκλογές – Τι συνέβη το 2016, τι συμβαίνει τώρα

    Επενδυτικό χρήμα ύψους €1,4 δισ. «έδωσε» φέτος στην οικονομία το ελληνικό Χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ