• Μετοχές

    Ώθηση για τη μετοχή της Currys μετά τις προσφορές για την Κωτσόβολος

    • NewsRoom
    Alex Baldock, CEO Currys

    Alex Baldock, CEO Currys


    Άνοδο 3,3% κατέγραψε νωρίτερα η μετοχή της εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών Currys, μετά την είδηση ότι έλαβε διάφορες μη δεσμευτικές προφορές από δυνητικούς αγοραστές για την Κωτσόβολος, η οποία, ωστόσο, πλέον «μαζεύει», περιοριζόμενη στο 2,51%.

    Σημειώνεται ότι προσφορά για την απόκτηση της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος κατέθεσε ο όμιλος Μαρινάκη, ενώ στη μάχη για τη διεκδίκηση της Κωτσόβολος έχουν μπει επίσης με την κατάθεση προσφορών ο όμιλος Quest, ο οποίος με επιστολή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιβεβαίωσε το σχετικό δημοσίευμα, αλλά και η ΔΕΗ, που τοποθετήθηκε επισήμως με επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαιώνοντας ότι «συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της εν λόγω εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών».

    Το τίμημα

    Οι πληροφορίες για το τίμημα που έχουν προσφέρει οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, που διενεργεί για λογαριασμό της Currys η Citi, είναι ότι καμία οικονομική προσφορά δεν ξεπερνά ως καθαρό ποσό τα 200 εκατ. ευρώ.

    Τα ταμειακά διαθέσιμα της Κωτσόβολος για τη χρήση που έληξε στις 30 Απριλίου 2023 υπερβαίνουν  τα 82 εκατ. ευρώ με το καθαρό ταμείο να είναι περίπου στα 45 εκατ. ευρώ.

    Από την πλευρά της διοίκησης της Currys, δεν έχει διαρρεύσει ποιο ποσό θα θεωρούσαν ικανοποιητικό για να προχωρήσουν στην πώληση της θυγατρικής τους, που αποτελεί και το «ασημικό» της εισηγμένης με  διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην αγορά και με ισχυρές επιδόσεις στην κερδοφορία, όταν ο όμιλος κατέγραψε πτώση 38% στα κέρδη ολόκληρου του έτους, πληγωμένος από την αδύναμη απόδοση της δραστηριότητάς του στις σκανδιναβικές χώρες.

    Διαβάστε επίσης

    Mytilineos: Τα φωτοβολταϊκά έργα Jaen, Badajoz και Guillena κατακτούν σημαντικά ορόσημα

    Κωτσόβολος: Στη μάχη της διεκδίκησης και ο όμιλος Μαρινάκη

    Goldman Sachs: Tι σημαίνει η αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές μετοχών – Οι στόχοι για μετοχές, ομόλογα και μετρητά



    ΣΧΟΛΙΑ