• Μετοχές

    Lamda Development: Πέρασε και το πακέτο των 5,992 εκατ. μετοχών – Ποιοι πήραν τις μετοχές της Μαριάννας Λάτση (upd)

    Μαριάννα Λάτση

    Μαριάννα Λάτση


    Πέρασε πακέτο 5,992 εκατ. τεμαχίων στην Lamda Development -σε ποσοστό το 3,39% του μετοχικού κεφαλαίου-, το οποίο ήλεγχε η κυρία Μαριάννα Λάτση. Η πράξη έγινε στα 5,60 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε Έλληνες θεσμικούς επενδυτές πέρασαν λιγότερα από 600.000 κομμάτια, ενώ από τα υπόλοιπα το μεγαλύτερο μέρος πέρασε στην Helikon Investments και σε άλλους θεσμικούς.

    Όπως έγραφε νωρίτερα το mononews.gr, η Helikon Investments, ένα νέο ιταλικό fund, που ιδρύθηκε το 2019, προέβαλε ως ο πιθανότερος αγοραστής για το πακέτο.

    Το Helikon ιδρύθηκε από μια ομάδα έμπειρων managers που έως το 2019 ήταν στελέχη του Kairos L/S, ενός fund της ελβετικής τράπεζας Julius Baer.
    Πρόκειται για τους  Federico Riggio, Michele Fiumara, David Grazzini, Vittorio Villa, και Flavio Russo.

    Το Helikon, σύμφωνα με στοιχεία του 2019, έχει κεφάλαια υπό διαχείριση (AUM) 500 εκατ. δολάρια. H εταιρεία έχει γραφεία σε Μιλάνο και Λονδίνο.

    Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η οικογένεια Λάτση (μερίδα Μαριάννας Λάτση), εκτός από τις 8.900.000 μετοχές της Lamda (σε 3 διαφορετικά πακέτα) που πούλησε μέσω του ΧΑ, προτίθεται να ρευστοποιήσει επιπλέον 6 εκατ. μετοχές της εισηγμένης.
    Συνολικά δηλαδή το 8,43% των μετοχών της Lamda Development, συνολικής αξίας 84 εκατ. ευρώ.

    Η τιμή της μετοχής ΛΑΜΔΑ  την Παρασκευή έκλεισε στα 6,02 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι μετά την πώληση των 14,9 εκατ. μετοχών, το ποσοστό του μεγαλομετόχου, δηλαδή της οικογένειας Λάτση, στην LAMDA θα διαμορφωθεί πέριξ του 42,2%.  Το 5,03% των μετοχών που πουλήθηκαν την Παρασκευή έχει επιβεβαιωθεί ότι αγοράστηκαν από το βρετανικό fund Brevan Howard,  μέτοχος και ιδρυτής του οποίου είναι, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας fund manager Τρύφων Νάτσης.

    Η απόφαση της κ. Λάτση

    Η απόφαση της κ. Μαριάννας Λάτση να αποχωρήσει από την Lamda και το έργο του Ελληνικού έρχεται στο πλαίσιο της διαφοροποίησης των επενδυτικών επιλογών και δραστηριοτήτων της οικογένειας της.

    Η στρατηγική της οικογένειας είναι να επικεντρωθεί κυρίως σε επενδυτικές δραστηριότητες στην ναυτιλία, μέσω της LATSCO της οποίας ηγείται ο Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης. Μάλιστα η πορεία της Latsco κρίνεται ιδιαίτερα θετική όπως έχει σημειώσει πολλές φορές το mononews.gr.

    Όπως γίνεται γνωστό, με το έργο του Ελληνικού να εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία, η οικογένεια της κ. Λάτση έκρινε ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος για τις επενδυτικές δραστηριότητες στις οποίες έχει επικεντρωθεί.

    Αντίθετα οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση, ακολουθώντας διαφορετική επενδυτική στρατηγική, έχουν εστιάσει, μεταξύ άλλων, και στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων και, όπως έχουν κάνει γνωστό μέσω ανακοίνωσης της CLH, «διατηρούν τη συμμετοχή τους στη Consolidated Lamda Holdings (CLH) και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού”.



    ΣΧΟΛΙΑ