• Μετοχές

    Euroxx για Cenergy: Νέα υψηλότερη τιμή στόχος στα €11 από €8 με σύσταση υπεραπόδοσης

    Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables

    Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables


    Η Euroxx Χρηματιστηριακή και η Φανή Τζιουκαλιά ανανεώνουν τις εκτιμήσεις τους για τη Cenergy Holdings και αναθεωρούν ανοδικά τον στόχο τιμής στα 11,0 ευρώ ανά μετοχή από 8 ευρώ ανά μετοχή προηγουμένως, με σύσταση υπεραπόδοσης (overweight).

    «Αναμένουμε μέσους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης (CAGR) για κέρδη ανά μετοχή (EPS) για την περίοδο 2023-2026 πάνω από 30% με απόδοση επενδεδυμένων κεφαλαίων (ROIC) που θα υπερβαίνει το 20% έως το 2026. Πιστεύουμε ότι οι σημερινοί πολλαπλασιαστές αποτίμησης της μετοχής (EV/EBITDA 7,3 φορές για φέτος, περίπου 25% έκπτωση σε σχέση με τους ομότιμους) είναι πολύ ελκυστικοί ενόψει των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης, με ένα ασφαλές ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ», εξηγεί η Τζιουκαλιά.

    «Αναβαθμίσαμε σημαντικά τις εκτιμήσεις μας για τη Cenergy Holdings CENER 3,70% 7,85 μετά τη δημοσίευση των σταθερών μεγεθών του τετάρτου τριμήνου του 2023 και τις αισιόδοξες προβλέψεις της διοίκησης για το 2024. Η εταιρεία δίνει τώρα κατευθυντήριες γραμμές για προσαρμοσμένα EBITDA για το 2024 ύψους 230 έως 250 εκατ. ευρώ, λόγω της ισχυρής αύξησης του χαρτοφυλακίου παραγγελιών.

    Η επικαιροποιημένη πρόβλεψή μας βρίσκεται στο ανώτερο άκρο της καθοδήγησης (247 εκατ. ευρώ) και αναμένουμε περαιτέρω ισχυρή ανάπτυξη το 2025 (+14% ετήσια αύξηση EBITDA) με την ολοκλήρωση των σχεδίων επέκτασης της δυναμικότητας στην Κόρινθο.

    Το συνολικό ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο (συνολικά στα 3 δισ. ευρώ με καλώδια στα 2,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2023) διασφαλίζει ισχυρά κέρδη έως το 2026. Αυτό μεταφράζεται σε ένα εντυπωσιακό μέσο ρυθμό ετήσιας αύξησης CAGR στα κέρδη ανά μετοχή για τα έτη 2023-2026 του 34%, σύμφωνα με τις δικές μας προβλέψεις», εξηγεί η αναλύτρια της Euroxx Χρηματιστηριακής.

    Μακροπρόθεσμη ιστορία ανάπτυξης στον ελκυστικό τομέα καλωδίων και σωλήνων

    Η Cenergy Holdings είναι παραγωγός καλωδίων για υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις και διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας και είναι επίσης ένας παγκόσμιος κατασκευαστής χαλύβδινων σωλήνων για χερσαία και υπεράκτια ενεργειακά έργα.

    Cenergy

    «Συνεχίζουμε να βλέπουμε τον όμιλο ως ένα μακροπρόθεσμο παιχνίδι στον τομέα της πράσινης ενέργειας και στο θέμα της μετάβασης, με ελκυστικούς ρυθμούς ανάπτυξης, υψηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων και ασφαλές ανεκτέλεστο υπόλοιπο που εξασφαλίζει ισχυρή ορατότητα για την εκτέλεση έργων κατά τα επόμενα λίγα χρόνια

    Αποτιμούμε τη μετοχή με τη μέθοδο DCF (με συντελεστή βαρύτητας 80%) και σχετική αποτίμηση (στάθμιση 20%) και βλέπουμε ένα ελκυστικό δυναμικό ανόδου της τάξης του 53%.

    Η Cenergy διαπραγματεύεται με εκπτώσεις της τάξης του 25% σε σχέση με την ομάδα των ομολόγων της όσον αφορά τον δείκτη EV/EBITDA και πάνω από 40% όσον αφορά το P/E», καταλήγει η Euroxx Χρηματιστηριακή.

    Διαβάστε επίσης:

    Motor Oil: Πώς έφτασε στο μέρισμα-ρεκόρ 1,80 ευρώ ανά μετοχή

    Jefferies: Αυξάνει την τιμή στόχο για Eurobank στα €2,60

    Noval Property: Νέος φωτοβολταϊκός σταθμός στο εμπορικό πάρκο Mare West στην Κόρινθο



    ΣΧΟΛΙΑ