• Μετοχές

    Aegean Airlines: Ισχυρό ταμείο ακόμη κι αν ο στόλος μείνει καθηλωμένος μέχρι το τέλος της χρονιάς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • NewsRoom
    Aegean

    Ευτύχης Βασιλάκης. Πρόεδρος Aegean Airlines


    Εξαιρετικά ισχυρή χαρακτηρίζει τη θέση ρευστότητας και τη θέση στην αγορά της Aegean Airlines ΑΡΑΙΓ 0,08% 11,78 η HSBC.

    Σε ανάλυσή της για τον κλάδο των αερομεταφορών, η HSBC υπογραμμίζει ότι η Aegean Airlines θα συνεχίσει να έχει λεφτά στο ταμείο ακόμη και αν ο στόλος της παραμείνει καθηλωμένος στο έδαφος μέχρι το τέλος της χρονιάς.

    Και στα τρία βασικά σενάρια της HSBC, η Aegean διατηρεί ισχυρό ταμειακό ισοζύγιο. Αυτό σημαίνει ότι είτε, υπό τις συνθήκες της τρέχουσας πανδημίας, ο στόλος της αεροπορικής παραμείνει καθηλωμένος στο έδαφος μέχρι τον Μάιο, είτε μέχρι τον Ιούνιο, είτε μέχρι τον Ιούλιο (που είναι τα τρία βασικά σενάρια ανάλογα με την έκβαση της κατάστασης), η Aegean έχει χρήμα να «κάψει».

    Η HSBC δίνει για τον αερομεταφορέα του επιχειρηματία Ευτύχη Βασιλάκη σύσταση αγοράς (buy) και τιμή στόχο για τη μετοχή τα 5,45 ευρώ, η οποία υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 32,9% από τα τρέχοντα επίπεδα (σ.σ. 4,10 € στις 2 Απριλίου 2020). Επισημαίνει επίσης ότι η εκτίμησή της για το περιθώριο EBIT μεσοπρόθεσμα παραμένει αμετάβλητη στο 7,5%.

    Ταμειακά διαθέσιμα Aegean Airlines: Πώς θα διαμορφωθούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Aegean αν ο στόλος μείνει καθηλωμένος στο έδαφος και με μείωση δρομολογίων κατά 30%, 50% και 70%, σε σύγκριση με τη ρευστότητα που είχε η εισηγμένη προ Covid-19 (σ.σ. ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις 516,9 εκατ. ευρώ για το 2019) (Πίνακας 1) και σύμφωνα με τα τρία σενάρια της HSBC (Πίνακας 2).

    Πορεία μετοχής έναντι Γενικού Δείκτη

     



    ΣΧΟΛΙΑ