• ΑΓΟΡΕΣ

    Με πτώση επέστρεψαν μετά την αργία οι βασικοί δείκτες της Wall Street

    • NewsRoom
    Wall Street


    Στους ρυθμούς της ανησυχίας που προκάλεσε στις διεθνείς αγορές η εξάπλωση του κοροναϊού στην Κίνα κινήθηκαν και οι βασικοί δείκτες της Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις αμερικανικές αγορές, αφού τη Δευτέρα τα χρηματιστήρια παρέμειναν κλειστά λόγω της ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

    Ήδη κρούσμα του ιού εντοπίστηκε στις ΗΠΑ, με την ανησυχία γύρω από τη νέα φονική ασθένεια που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, να στέλνει τους βασικούς δείκτες κοντά στα χαμηλά ημέρας. Παράλληλα, ανησυχία προκάλεσαν οι νέες ενδείξεις για την αδύναμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη καθώς το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για το 2020, αλλά και η πολιτική ένταση με τη δίκη του προέδρου Τραμπ που ξεκίνησε στη Γερουσία.

    Σε αυτά προστέθηκε και ο προβληματισμός από τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εξετάζουν κυρώσεις στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones υποχώρησε κατά -0,52% στις 29.196,04 μονάδες. Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη, 12 έκλεισαν με άνοδο και 18 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Intel (+1,59%) ενώ αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση η μετοχή της Boeing (-3,33%), έπειτα από την ανακοίνωση της  ότι περιμένει το αεροσκάφος 737 Max να αρχίσει να επιστρέφει σε πλήρη υπηρεσία «από τα μέσα του 2020».

    Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0,27% στις 3.320,79 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq κατά 0,19% στις 9.370,81 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ