ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με πτώση έκλεισαν την Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υποχωρώντας από τα υψηλά έξι εβδομάδων, με τους επενδυτές να στρέφονται ξανά στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τα προβλήματα του τεχνολογικού τομέα και τις ανησυχίες για το διεθνές εμπόριο.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,30% στις 390,92 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο να σημειώνει τις σημαντικότερες απώλειες. Αντίθετα, θετικά έκλεισαν ο χρηματοοικονομικός κλάδος και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.
Στην Γερμανία ο DAX 30 υποχώρησε κατά 0,48% στις 12.798,20 μονάδες ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,37% στις 5.491,22 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE 100 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 7.700,85 μονάδες.
Ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε με πτώση 0,14% ενώ ο ιταλικό FTSE MIB σημείωσε απώλειες 0,06%.
Η πτώση του τεχνολογικού κλάδου του Stoxx 600 στην Ευρώπη έχει εισαχθεί κυρίως από τις ΗΠΑ, έπειτα από τα αρνητικά αποτελέσματα σε κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Facebook, η Netflix ή η Twitter. Ο κλάδος υποχώρησε την Δευτέρα κατά 1,64%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 28 Ιουνίου.
Αυτή την εβδομάδα πάντως οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν το βλέμμα στις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας, της Fed και της Τράπεζας της Ιαπωνίας, αναφορικά με την νομισματική πολιτική τους. Την περασμένη εβδομάδα η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητη την νομισματική της πολιτική και επανέλαβε το σχέδιό της να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον Δεκέμβριο.
Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνάντηση της Γενεύης μεταξύ της ΕΕ, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, του Καναδά και του Μεξικό γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο. Οι πλευρές που συμμετέχουν στη συνάντηση αναμένεται να συζητήσουν την στάση τους απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από τα επιχειρηματικά νέα, η Heineken ανακοίνωσε πως η μείωση του λειτουργικού περιθωρίου της για το 2018 κατά 20 μονάδες βάσεις οφείλεται στο ισχυρό ευρώ και τις επιχειρηματικές της κινήσεις στη Βραζιλία. Η μετοχή της ζυθοποιίας υποχώρησε κατά 5,26%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κρήτη: Προσποιούνταν υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ και απέσπασε 2.800 ευρώ και κοσμήματα από δύο γυναίκες
- Hellenic Train: Καταργούνται και σήμερα, Σάββατο, τα δρομολόγια Διακοπτό – Καλάβρυτα και Καλάβρυτα – Διακοπτό
- Καπανδρίτι: Κατάσχεση 4,8 τόνων ακατάλληλου κρέατος, λίγο πριν διοχετευθούν στην αγορά για την Τσικνοπέμπτη
- Φωτιά σε όχημα στην Αθηνών–Κορίνθου – Κίνηση μόνο από την αριστερή λωρίδα προς Κόρινθο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.