• ΑΓΟΡΕΣ

    Με πτώση άνοιξαν την εβδομάδα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης

    • NewsRoom
    ευρωαγορές DAX


    Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα μεγάλα χρηματιστήρια της  Ευρώπης, συνεχίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση τις απώλειες, εν αναμονή της συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ στο τέλος της εβδομάδας.

    Το ενδιαφέρον στράφηκε προς τις δηλώσεις του υφυπουργού Εμπορίου της Κίνας Wang Shouwen ο οποίος ζήτησε την ακύρωση των  αμερικανικών μέτρων κατά κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας.

    Παράλληλα, τα βλέμματα είναι στραμμένα προς τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τον Ντόναλντ Τραμπ να ανακοινώνει σήμερα τη λήξη νέων κυρώσεων κατά του Ιράν. Από την άλλη, οι αγορές είδαν με θετικό μάτι την νίκη του Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, με την τουρκική λίρα να ανακάμπτει.

    Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 7.416,69 μονάδες. Αντίθετα ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά -0,5% στις 12.274,57 μονάδες ενώ  ο γαλλικός CAC-40 κατά -0,1% στις 5.521,71 μονάδες. Στον νότο, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά -0,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατά -0,4%.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση -0,25% στις 383,79 μονάδες.

    Από τις μετοχές, ξεχώρισε η πτώση της Daimler κατά +3,75%, μετά την προειδοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας για τα κέρδη της, λόγω των μέτρων κατά των ντιζελοκίνητων οχημάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ