• ΑΓΟΡΕΣ

    Με νέα ρεκόρ έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα

    • NewsRoom


    Σε νέα ρεκόρ έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ενόψει της εβδομάδας των Χριστουγέννων. Μάλιστα αυτή ήταν η όγδοη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Nasdaq και η έβδομη στην οποία κλείνει με ιστορικό υψηλό, στο καλύτερο σερί του από τον Φεβρουάριο του 2017.

    Σε επίπεδο εβδομάδας οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη, καθώς οι επενδυτές πήραν θάρρος από τη συμφωνία πρώτης φάσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενώ αντίθετα αδιαφόρησαν για τις πολιτικές εξελίξεις και την παραπομπή σε δίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,1%, ο S&P 500 με κέρδη 1,7% και ο Nasdaq με άνοδο 2,2%.

    Πάντως την Παρασκευή τα βλέμματα ήταν κυρίως στραμμένα στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, αλλά και στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τραμπ και Σι για το εμπόριο που έγινε σε «καλό κλίμα». Στα οικονομικά δεδομένα, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2,1% το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Την ίδια ώρα αυξήθηκαν οι δαπάνες των αμερικανικών νοικοκυριών τον Νοέμβριο, ενώ και το εισόδημα των Αμερικανών αυξήθηκε. Αύξηση και για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Δεκέμβριο, ο οποίος έφτασε τις 99,3 μονάδες.

    Έτσι ο Dow Jones έκλεισε στις 28.455,09 μονάδες με άνοδο +0,28%, ο  S&P 500 στις 3.221,22 μονάδες με κέρδη +0,49% ενώ ο  Nasdaq στις 8.924,96 μονάδες με άνοδο +0,42%, και οι τρεις σε νέα ιστορικά ρεκόρ.



    ΣΧΟΛΙΑ