• ΑΓΟΡΕΣ

    Με ισχυρά κέρδη άνοιξε την εβδομάδα η Wall Street – Κέρδη για χρυσό και πετρέλαιο

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με το «δεξί» άνοιξαν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει τη συνεδρίαση της Δευτέρας με κέρδη άνω των 400 μονάδων, εναρμονιζόμενος με το καλό κλίμα που επικράτησε από το πρωί στις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης, μετά τα θετικά στοιχεία για την βιομηχανία στην Κίνα.

    Πρωταγωνίστριες της ημέρας ήταν οι μετοχές των τραπεζών αλλά και του ενεργειακού κλάδου.  Η μετοχή της Citigroup έκλεισε με άνοδο 2,9%, της Morgan Stanley στο +3,1% και της Wells Fargo στο 3,5%.

    Οι επενδυτές ελπίζουν πως οι βαλτωμένες συζητήσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων  και Δημοκρατικών για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να καταλήξουν τελικά σε κάποια συμφωνία, μετά την δήλωση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι πως μια συμφωνία βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, η οποία βασίζεται στην πρόταση των Δημοκρατικών. Σταδιακά, πάντως, το ενδιαφέρον τους στρέφεται προς την επερχόμενη εκλογική μάχη, ενόψει και του πρώτου προεδρικού ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί την Τρίτη.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 27.584,06 μονάδες με άνοδο 1,51%, ο  S&P 500 στις 3.351,60 μονάδες με κέρδη 1,61% ενώ ο  Nasdaq στις 11.117,53 μονάδες με άνοδο 1,87%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 3 κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος (Walmart -0,01%, Verizon -0,05% και Merck & Co. -0,20%). Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (6,44%) και Dow (3,13%).

    Στα εμπορεύματα, τόσο ο χρυσός όσο και το πετρέλαιο κατάφεραν να βρεθούν σε θετικό έδαφος, ανακάμπτοντας μερικώς από τις ισχυρές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,9% στα 1.882,30 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το συμβόλαιο αμερικανικού αργού (WTI) παραδόσεως Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,9%  στα 40,60 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέα Υόρκης, ενώ το συμβόλαιο Νοεμβρίου του Brent, στο ICE Futures στο Λονδίνο, ενισχύθηκε κατά 1,2% στα 42,43 δολάρια το βαρέλι.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ