• ΑΓΟΡΕΣ

    Με ήπια πτώση άνοιξε η Wall Street, συνεχίζεται η ανησυχία για το Χονγκ Κονγκ – Μικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη

    χρηματιστές στη wall street


    Η ανησυχία για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα παραμένει πάνω από τη Wall Street στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων της Παρασκευής, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται αρχικά σε αρνητικό έδαφος, προσπαθώντας πάντως να αντιδράσουν.

    Στο επίκεντρο βρίσκονται οι απειλές των ΗΠΑ σχετικά με το Χονγκ Κονγκ και τον νόμο που επιθυμεί να περάσει η κινεζική κυβέρνηση,με το οποίο σχεδιάζει να εγκαθιδρύσει ένα νέο νομικό πλαίσιο και έναν μηχανισμό επιβολής για να διαφυλάξει «την εθνική ασφάλεια της περιοχής» όπως υποστηρίζει το Πεκίνο. Το νομοσχέδιο που κατατίθεται έναν σχεδόν χρόνο μετά την έναρξη των μαζικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, θα απαγορεύει την απόσχιση, την ξένη παρέμβαση, την τρομοκρατία και κάθε στασιαστική δραστηριότητα που στοχεύει στην ανατροπή της κεντρικής κυβέρνησης. Ο Τραμπ έχει προειδοποιήσει πως «εάν αυτό συμβεί, θα αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα πολύ σθεναρά»

    Μισή ώρα μετά το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της  Νέας Υόρκης, ο Dow Jones υποχωρεί στις 24.380,38 μονάδες σημειώνοντας πτώση -0,38% ενώ ο  S&P 500 κινείται στις 2.944,51 με απώλειες -0,14%. Αντίθετα σε θετικό έδαφος κατάφερε να περάσει πριν λίγο ο Nasdaq που κινείται στις  9.305,76 μονάδες με άνοδο 0,22%.

    Μικτά παραμένουν τα πρόσημα και στην Ευρώπη με τον βρετανικό FTSE 100 να κινείται με πτώση -0,74%, την ώρα που ο γερμανικός  DAX ενισχύεται κατά 0,13% και ο γαλλικός  CAC 40 κατά 0,21%. Άνοδο 0,96% καταγράφει ο ιταλικός  FTSE MIB ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινείται στο +0,19%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600  υποχωρεί στις 339,31 μονάδες με πτώση -0,28%.



    ΣΧΟΛΙΑ