ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ισχυρές πιέσεις γνώρισαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία έκλεισαν με πτώση υπό τη συνεχιζόμενη ανησυχία που προκαλεί ο «εμπορικός πόλεμος» που κηρύχθηκε με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών στις εισαγωγές στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, το κλίμα επιβάρυνε το τεχνολογικό sell off στη Wall Street, αλλά και η επικείμενες ανακοινώσεις για τη νομισματική πολιτική της Fed. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε από την κατάρρευση της μετοχής της βρετανικής Micro Focus International PLC. Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού προειδοποίησε για το outlook και ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε ο CEO της, με την μετοχή της να καταρρέει κατά 46%.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,07% στις 373,68 μονάδες, με σχεδόν όλους του κλάδους τους να κινούνται πτωτικά.
Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,39% στις 12.217 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,13% στις 5.222 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 1,69% στις 7.042 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε πτώση 0,98% ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχώρησε κατά 0,99%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: «Πράσινο φως» από SEC για κατάργηση του ορίου στο day trading – «Ανάσα» για τους επενδυτές
- ΟΔΔΗΧ: Στα €507 εκ. οι προσφορές για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου – Υπερκάλυψη 2,03 φορές
- Ανεύρυσμα εγκεφάλου: Τι είναι αυτό που έπαθε ο Γιώργος Μυλωνάκης
- Γιώργος Μυλωνάκης: Κλήθηκε ο κορυφαίος γιατρός Ευτύχης Αρχοντάκης για εμβολισμό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.