• ΑΓΟΡΕΣ

    Με απώλειες άνοιξε την εβδομάδα η Wall Street, αναμένοντας Fed και ΕΚΤ

    • NewsRoom
    Wall Street


    Πτωτικά άνοιξε την εβδομάδα η Wall Street με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τις αποφάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.

    Η Fed συνεδριάζει την Τρίτη και την Τετάρτη, όταν και αναμένεται να ανακοινωθούν οι προβλέψεις της για την οικονομία. Η Ομοσπονδιακή τράπεζα δεν αναμένεται να προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων, έχοντας ήδη προχωρήσει σε 3 μέσα στη χρονιά. Μία μέρα αργότερα πραγματοποιείται η συνεδρίαση της ΕΚΤ, υπό την προεδρία της Κριστίν Λαγκάνρτ.

    Την ίδια στιγμή πάντως παραμένει η αγωνία για την τύχη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, καθώς στις 15 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο να τεθούν σε ισχύ οι πρόσθετοι δασμοί στις εισαγωγές από τα δύο κράτη. Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε πάντως πως ελπίζει να καταλήξει σύντομα σε ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

    Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες -0,38% στις 27.909,60 μονάδες. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 12 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Home Depot (1,05%) και ακολούθησε η IBM (0,55%).Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές της Apple (-1,40%), της Goldman Sachs (-1,25%) και της Walt Disney (-0,98%).

    Ο S&P 500 υποχώρησε κατά -0,32% στις 3.135,96 μονάδες, με μόλις 3 από τους 11 κλάδους του  να καταφέρουν να κλείνουν σε θετικό έδαφος, ενώ ο κλάδος των μετοχών της υγείας σημείωνε τις μεγαλύτερες απώλειες (-0,68%)

    Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 34,70 μονάδες (-0,40%) στις 8.621,83 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ