• ΑΓΟΡΕΣ

    Μάικ Ουίλσον (Morgan Stanley): Οι επενδυτές που μπήκαν στο ράλι θα απογοητευτούν σύντομα

    • NewsRoom

    Mike Wilson, επικεφαλής στρατηγικής αμερικανικών μετοχών και CIO της Morgan Stanley


    Η πεποίθηση των επενδυτών ότι η οικονομία θα αντέξει τα υψηλά επιτόκια χωρίς επιβράδυνση θα διαψευστεί προειδοποιεί ο αναλυτής της Morgan Stanley Μάικ Ουίλσον,

    Με τα futures να δείχνουν πολύ μικρές πιέσεις στους αμερικανικούς δείκτες, ύστερα από μία μέρα με κλειστή τη Wall Street λόγω Labour Day, η Wall Street έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτική στις φετινές προκλήσεις με ένα εντυπωσιακό ράλι.

    Ο κίνδυνος για την ανάπτυξη

    Ένα μεγάλο μέρος των αναλυτών, μεταξύ αυτών και ο Μάικ Ουίλσον έχουν διαψευστεί για τις ζοφερές προβλέψεις τους, όμως επιλέγουν να παραμένουν στην πλευρά των «αρκούδων» σχετικά με την πορεία των δεικτών μέχρι το τέλος του έτους.

    «Οι αγορές αναμένουν τώρα μια ουσιαστική εκ νέου επιτάχυνση της ανάπτυξης, την οποία όμως εμείς θεωρούμε απίθανη φέτος, ειδικά για τους καταναλωτές. Ο Μάικ Ουίλσον επικαλέστηκε και τα στοιχεία που δείχνουν αποδυνάμωση των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών ως λόγο που η ομάδα του παραμένει επιφυλακτική σχετικά με την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

    Για τον αναλυτή και την ομάδα του, οι μετοχές σε βιομηχανία και ενέργειες αποτελούν καλή επιλογή ενώ αποφεύγει τις καταναλωτικές εταιρείες και τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης.

    Σχετικά με το ράλι, ο Ουίλσον επιμένει ότι το εύρος του παραμένει αδύναμο μιας και είναι μικρός ο αριθμός των μετοχών που έχουν τροφοδοτήσει την ανάκαμψη και τα κέρδη δεν εξαπλώνονται και σε άλλες εταιρείες.

    Χωρίς δίχτυ ασφαλείας οι επενδυτές

    Την άποψή του υποστηρίζουν κι άλλοι αναλυτές επενδυτικών τραπεζών όπως ο Μάικλ Χάρτνετ της Bank of America kai o Mislav Matejka της JP Morgan, οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος για τη λεγόμενη απότομη προσγείωση της οικονομίας, η οποία θα επηρεάσει την ανάπτυξη.

    Σύμφωνα με τους FT, πολλοί οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης θα έρθει το 2024, ενώ σε σημείωμά του ο Matejka σημείωσε ότι ο εφησυχασμός των αγορών αφήνει τους επενδυτές χωρίς δίχτυ προστασίας.

    Δεν υπάρχει πλέον δίχτυ ασφαλείας για τους επενδυτές και το FOMO είναι σε πλήρη εξέλιξη», ανέφερε ο αναλυτής της JP Morgan Mislav Matejka.

    O αναλυτής παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πτωτικές τάσεις, υπογραμμίζοντας όμως τον κίνδυνο της έκθεσης των επενδυτών.

    Για τον Matejka οι διεθνείς μετοχές είναι πιο ελκυστικές από τις αμερικανικές, για τις οποίες παραμένει underweight.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Άνευρες κινήσεις – Στο +3% ο ΟΠΑΠ

    Goldman Sachs: Τέλος οι short θέσεις στις περιφερειακές τράπεζες από τα hedge funds

    Alpha Bank: Πώς τα στελέχη της θα μοιραστούν τις 35.000.000 δωρεάν μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ