• ΑΓΟΡΕΣ

    Μάικ Γουίλσον (Morgan Stanley): Πλησιάζει το τέλος της αύξησης επιτοκίων της Fed

    • Bloomberg
    Μάικ Γουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley

    Μάικ Γουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley


    Το τέλος της εκστρατείας της Fed για την αύξηση των επιτοκίων πλησιάζει, σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley, Μάικ Γουίλσον, ο οποίος προέβλεψε σωστά το φετινό selloff των μετοχών.

    Οι δείκτες συμπεριλαμβανομένης της αντιστροφής της καμπύλης αποδόσεων μεταξύ 10ετών και τρίμηνων ομολόγων “όλοι υποστηρίζουν μια στροφή της Fed νωρίτερα από το αναμενόμενο”, έγραψε ο Γουίλσον σε σημείωμα τη Δευτέρα. «Ως εκ τούτου, η συνεδρίαση της Fed αυτής της εβδομάδας είναι κρίσιμη για να συνεχιστεί, να σταματήσει ή ακόμα και να τελειώσει το ράλι».

    Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη για τέταρτη φορά, ενώ οι επενδυτές θα αναλύσουν το σχόλιο του προέδρου Τζερόμ Πάουελ σχετικά με τις μελλοντικές της κινήσεις.

    Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι traders ανέλυσαν τους οικονομικούς δείκτες αναζητώντας ενδείξεις για τον αντίκτυπο της σύσφιξης της Fed.

    US equities advance amid earnings, slew of economic indicators

    «Αυτή η κίνηση των τιμών δεν είναι ασυνήθιστη προς το τέλος του κύκλου, ιδιαίτερα καθώς η Fed βρίσκεται πιο κοντά στο τέλος της εκστρατείας σύσφιξης, κάτι που πιστεύουμε ότι πλησιάζει», δήλωσε ο Γουίλσον, ο οποίος αναδείχθηκε ο καλύτερος στρατηγικός αναλυτής χαρτοφυλακίου στην τελευταία ψηφοφορία των θεσμικών επενδυτών. Το ράλι θα διαρκέσει έως ότου οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή τους επόμενους 12 μήνες γίνουν πιο ουσιαστικές, είπε.

    Ξεχωριστά, οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman Sachs δήλωσαν ότι η πιθανή καθοδική μετατόπιση του ρυθμού σύσφιξης της Fed, σε συνδυασμό με την πρόβλεψη για ισχυρή εποχικότητα το τέταρτο τρίμηνο βρίσκεται πίσω από την άνοδο των αγορών μετοχών τις τελευταίες εβδομάδες.

    «Σε 17 ράλι bear-market ράλι από το 1970, ο S&P 500 αυξήθηκε κατά μέσο όρο 15% σε 44 ημέρες», έγραψαν σε σημείωμα οι αναλυτές της τράπεζας με επικεφαλής τον David Kostin.

    Οι αναλυτές στρατηγικής της Morgan Stanley αναμένουν ότι ο S&P 500 θα αυξηθεί στις 4.150 μονάδες, περίπου 6% από το κλείσιμο της Παρασκευής. Χρησιμοποιούν τις 3.700 μονάδες ως τελικό επίπεδο stop loss. Την περασμένη εβδομάδα, ο Γουίλσον είπε ότι η bear market είναι πιθανό να τελειώσει κάποια στιγμή στο πρώτο τρίμηνο.

    Για την UBS Global Wealth Management, μια στροφή της Fed είναι απίθανη δεδομένου του πολύ υψηλού επιπέδου πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

    «Αναμένουμε ότι η Fed θα συνεχίσει την επιθετική αύξηση επιτοκίων έως ότου τα επίσημα στοιχεία δείξουν ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί», έγραψαν σε σημείωμα οι αναλυτές στρατηγικής με επικεφαλής τον Mark Haefele. «Ακόμη και όταν η Fed σταματήσει τελικά να αυξάνει τα επιτόκια, αξίζει να θυμόμαστε ότι η νομισματική πολιτική είναι πιθανό να παραμείνει περιορισμένη για κάποιο χρονικό διάστημα».

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι αγαπημένοι αναλυτές των θεσμικών επενδυτών της Wall Street

    Morgan Stanley: Σε ύφεση το 2023 η Ευρώπη, αλλά η EKT θα αυξήσει 75μ.β. τα επιτόκια



    ΣΧΟΛΙΑ