• ΑΓΟΡΕΣ

    Κινηματογράφοι: H νέα μόδα στα αεροδρόμια

    • NewsRoom


    Συχνό φαινόμενο στα αεροδρόμια αποτελούν οι πολύωρες καθυστερήσεις πτήσεων με εκατοντάδες ανθρώπους να πλήττουν, περιμένοντας το αεροπλάνο για τον προορισμό τους. Αυτό τον “κενό” χρόνο ήλθε να καλύψει η νέα τάση ψυχαγωγίας στα αεροδρόμια, όπου είναι οι κινηματογράφοι. Ήδη έξι αεροδρόμια σε ολόκληρο τον κόσμο διαθέτουν κινηματογραφικές αίθουσες, για τους επιβάτες.

    Το Changi Airport της Σιγκαπούρης διαθέτει 2 σινεμά, που βρίσκονται στον τερματικό σταθμό 2 και 3 και λειτουργούν σε 24ωρη βάση προσφέροντας μεγάλη ποικιλία στις νέες ταινίες. Οι ταινίες είναι δωρεάν.

    Το διεθνές αεροδρόμιο τη Μινεάπολης-Αγίου Παύλου στη Μινεσότα των ΗΠΑ, διαθέτει ένα μικρό σινεμά κοντά στην πύλη C18, το οποίο λειτουργεί επίσης συνεχώς, 7 ημέρες την εβδομάδα. Το σινεμά δίνει έμφαση στον ποιοτικό κινηματογράφο.

    Το διεθνές αεροδρόμιο Indira Gandhi στην Ινδία διαθέτει ένα σινεμά IRIDO 6D στον εθνικό τερματικό σταθμό 1D, προσφέροντας 21 ειδικά εφέ που προσφέρουν μέχρι και προσομοίωση χιονιού.

    Το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, διαθέτει την αίθουσα AU IMAX, η οποία προβάλλει νέες ταινίες σε 2 και 3 διαστάσεις και βρίσκεται στον τερματικό σταθμό 2, ανοικτή από τις 11 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

    Στο αεροδρόμιο της Σεούλ, της Ν. Κορέας, υπάρχουν 2 αίθουσες σινεμά CGV στην πύλη 1B, ανοικτές από τις 9 το πρωί εως τις 11 το βράδυ καθημερινά.

    Τέλος, το διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Hollywood Theatre, στεγάζει μια αίθουσα σινεμά σε στυλ βίντατζ, προβάλλοντας ταινίες μικρού μήκους σχετικά με τις εμπειρίες που προσφέρει το Όρεγκον και οι γύρω περιοχές.



    ΣΧΟΛΙΑ