• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη στις ευρωαγορές εν μέσω αισιοδοξίας για τις σινοαμερικανικές σχέσεις


    Με κέρδη κινούνται οι δείκτες των ευρωαγορών , έχοντας στο επίκεντρο το νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών που ξεκινά σήμερα στο Πεκίνο. Ο Υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin και ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Robert Lighthizer, θα συναντήσουν μέσα στην εβδομάδα τον Κινέζο Αντιπρόεδρο Liu He, καθώς οι προκαταρκτικές συζητήσεις ξεκινούν σήμερα μεταξύ πιο χαμηλόβαθμων εκπροσώπων και των δύο χωρών.

    Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος Trump απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Κινέζο ομόλογό του πριν από την πάροδο της προθεσμίας της 1ης Μαρτίου, αναζωπυρώνοντας τους φόβους για κλιμάκωση της διένεξης και την επιβολή των ήδη ανακοινωθέντων δασμών, μετά από τη λήξη της ανακωχής.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχουν αυξηθεί, με την Theresa May να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να πείσει την ΕΕ για τη δρομολόγηση αλλαγών στη συμφωνία που είχαν διαπραγματευτεί και η οποία απορρίφθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο. Η ΕΕ παραμένει προς το παρόν αμετάκλητη στην απόφασή της να μην προχωρήσει σε νέες διαπραγματεύσεις.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,85%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,95%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,95% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +1,28%.



    ΣΧΟΛΙΑ