• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη στη Wall Street παρά τους νέους δασμούς του Τραμπ

    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος έκλεισε την Τρίτη 18/9 η  Wall Street, καθώς οι νέοι δασμοί που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα δεν έδειξαν να ανησυχούν τους επενδυτές.

    Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,71% στις 26.247,63 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,54% στις  2.904,36 μονάδες, ενώ την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο τεχνολογικός Nasdaq, που τερμάτισε με άνοδο 0,76% στις 7.956,11 μονάδες.

    Στη σημαντικότερη είδηση που επηρεάζει τις διεθνείς αγορές, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς, ύψους 10% και αξίας περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα.

    Η επιβολή των δασμών θα τεθεί σε εφαρμογή την 24η Σεπτεμβρίου και το ύψος τους θα αυξηθεί στο 25% από την 1η Ιανουαρίου 2019, ώστε να δοθεί χρόνος σε αμερικανικές εταιρείες να προσαρμόσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους, στρέφοντάς τις σε άλλες χώρες, ανέφερε στέλεχος της κυβέρνησης του ρεπουμπλικάνου προέδρου.

    Ακόμη, ο Τραμπ διεμήνυσε ότι θα επιβληθούν δασμοί σε ακόμη περισσότερα προϊόντα, αθροιστικής αξίας άλλων 267 δισ. δολαρίων, εάν το Πεκίνο ανταποδώσει, κάτι που η κινεζική πλευρά ενημέρωσε ήδη ότι θα συμβεί.



    ΣΧΟΛΙΑ