ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 1,2 τρισ. γιουάν (156 δισεκ. ευρώ) προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της χώρας που έχει πληγεί από την επιδημία του νέου κοροναϊού.
Η επιχείρηση αυτή θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα όταν θα ανοίξουν ξανά οι κινεζικές αγορές μετά τις διακοπές για το σεληνιακό νέο έτος, οι οποίες παρατάθηκαν λόγων της επιδημίας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι κινεζικές αρχές έχουν δεσμευτεί να χρησιμοποιήσουν διάφορα εργαλεία πολιτικής για να διασφαλίσουν πως θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα και για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από την επιδημία.
Σύμφωνα με το Reuters, με βάση τα επίσημα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας, αύριο Δευτέρα ωριμάζουν reverse repos αξίας 1,05 τρισ. γουάν, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξει «ένεση» 150 δισ. γουάν σε καθαρό ρευστό.
Οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις αύριο, όταν και ανοίγουν οι κινεζικές αγορές, οι οποίες παρέμειναν κλειστές από τις 23 Ιανουαρίου λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το Release Athens Festival 2026 άφησε τις καλύτερες μουσικές αναμνήσεις – Η Allwyn κράτησε τον παλμό και εκτός σκηνής για 4η χρονιά
- Metlen: Στον… κουβά οι σορτάκηδες, 177 χιλ. ανοιχτές θέσεις έκλεισαν χθες κοντά στα 47 ευρώ!
- Iράν: Καμία συμφωνία με ΗΠΑ υπό το καθεστώς απειλών – Καθυστερούν τις συνομιλίες με το Ομάν
- Μπέρναμ: Εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής έρευνας για τον Έπσταιν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.