ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει η αγορά ομολόγων την Πέμπτη, με την απόδοση στο ελληνικό 10έτες να διαμορφώνεται στα 4,517% παρουσιάζοντας άνοδο 2,38%, ενώ το spread μεταξύ του γερμανικού Bund και του ελληνικού 10ετές διαμορφώνεται στις 397 μονάδες βάσης.
Ωστόσο αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν και οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη, ακόμη και στον θεωρητικά ασφαλέστερο σκληρό πυρήνα της περιοχής, πλήττοντας και τα γερμανικά ομόλογα που συνήθως ακολουθούν αντίθετη πορεία από τους υπόλοιπους τίτλους σε περιόδους ισχυρών πιέσεων. Συγκεκριμένα η απόδοση του γερμανικού Bund διαμορφώνεται στα 0,531% (+10,62%) ενώ η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ενισχύεται κατά 1,27%.
Αφορμή στάθηκαν τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία πυροδότησαν σενάρια περί μίας πιο επιθετικής πολιτικής από τη Fed.
Η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου ενισχύθηκε στο 3,22%, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.
Η αύξηση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων επηρεάζει και τα ευρωπαϊκά αλλά και τα ασιατικά ομόλογα, κυρίως της Ιαπωνίας, καθώς εκτιμάται ότι και οι άλλες κεντρικές τράπεζες θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αυξήσεις επιτοκίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.
- Γιώργος Στάσσης: Θα επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων στα ΔΕΗ stores- Τα σχέδια για τη λιανική
- Ιόνιος Σχολή: Εξαφανισμένος ο ιδιοκτήτης Αγγελος Δερβέναγας – Αγωνία των γονιών για τη μετακόμιση στο Μαρούσι και αναπάντητα ερωτηματικά
- Η Επιτροπή των 32.000 υπαλλήλων και των μηδενικών αντανακλαστικών

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.