• ΑΓΟΡΕΣ

    JP Morgan: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα – Long στα 10ετή ομόλογα

    • NewsRoom
    JP Morgan

    Jamie Dimon, CEO JP Morgan


    Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει η JP Morgan, εκτιμώντας ότι η στήριξη της ΕΚΤ θα συνεχιστεί – εν αναμονή των ανακοινώσεων της Πέμπτης- ενώ παράλληλα συστήνει επενδύσεις στα ελληνικά 10ετή ομόλογα, διατηρώντας θέση long.

    Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για την αντιμετώπιση των ελληνικών τίτλων μετά το τέλος του προγράμματος PEPP.  Πρόκειται για το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για την πανδημία, στο οποίο η ΕΚΤ είχε συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα κατ΄ εξαίρεση και αναμένεται να λήξει τον Μάρτιο.

    Η JP Morgan σε σημερινή έκθεσή της, προβλέπει ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει ένα επιπλέον ποσό που θα προστεθεί στις αγορές τίτλων που πραγματοποιεί κάθε μήνα μέχρι τα τέλη του 2022 καθώς και ορισμένες αλλαγές στις επανεπενδύσεις των ομολόγων που λήγουν στο πλαίσιο του PEPP.

    «Η υψηλή πιθανότητα να εξαιρεθούν τα ελληνικά ομόλογα από τις αγορές τίτλων μετά το PEPP έχει ήδη προεξοφληθεί», αναφέρουν οι αναλυτές της JP Morgan, και υποστηρίζουν ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, ακόμα και στην μετά το PEPP εποχή.

    Σε κάθε περίπτωση, ο οίκος τονίζει ότι η Ελλάδα διατηρεί ένα μεγάλο μαξιλάρι ρευστότητας (άνω των 30 δισ.), το οποίο της δίνει την ευελιξία να μείνει εκτός της αγοράς στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το χειρότερο πιθανό σενάριο, της μη στήριξης από την ΕΚΤ μετά το PEPP.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΔΔΗΧ: Στα €2,9 δισ. η ανταπόκριση για το swap των ομολόγων εκτός PSI

    JP Morgan: Οverweight στα ελληνικά ομόλογα-Επενδυτική βαθμίδα το β’ εξάμηνο του 2022



    ΣΧΟΛΙΑ