• ΑΓΟΡΕΣ

    Jefferies: Τι αλλάζει στην αποτίμηση της Coca Cola Hellenic λόγω Ρωσίας – Νέα τιμή στόχος

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC


    Στην προεπισκόπηση του τρίτου τριμήνου για την Coca Cola Hellenic (CCH), η Jefferies εκτιμά ότι θα υπάρξει συνέχεια στη δυναμική και αναμένει ότι οι ισχυρές συναλλαγές που παρατηρήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο θα συνεχιστούν και στο γ’ τρίμηνο, παρά τις φτωχότερες καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες.

    Η αμερικανική εταιρεία και ο αναλυτής Edward Mundy διατηρούν τη σύσταση αγοράς (Buy), ωστόσο, μειώνουν την τιμή στόχο στις 26 λίρες (σ.σ. περίπου €30,01) από 27 λίρες προγενέστερα (σ.σ. €31,17) με το ανοδικό περιθώριο στο 18%.

    Αναφορικά με την αποτίμηση, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, η Jefferies εκτιμά ότι η CCH για την τιμή στόχο των £26 τοποθετεί τις μετοχές σε μια διαπραγμάτευση με δείκτη P/E 15,1 φορές.

    Εξαιρουμένης της Ρωσίας και αν αφαιρεθούν τα εκτιμώμενα ρωσικά EBIT των €210 εκατ. το 2024, εκτιμά ότι η CCH διαπραγματεύεται για την τιμή στόχο των £26 σε δείκτη Ρ/Ε της τάξεως των 19,2 φορών. Βάσει των σεναρίων που αναλύει, στο ευνοϊκό σενάριο για τη μετοχή, η τιμή στόχος αυξάνεται σε 35 λίρες (σ.σ. €40,40) και ανοδικό περιθώριο 59%, ενώ στο κακό σενάριο το περιθώριο πτώσης είναι μόλις 9% στις 20 λίρες (σ.σ. €23,09).

    «Για το 2023, οι προβλέψεις μας για τα EBIT είναι σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες στα €1.029 εκατ. έναντι €1.021 εκατ. και δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο ανόδου, αν το εξωτερικό περιβάλλον παραμείνει ανθεκτικό. Οι μετοχές είναι διαπραγματεύσιμες σε 12,7 φορές το δείκτη P/E για το 2024 (16 φορές πλην της Ρωσίας) έναντι 17,5 φορών που είναι ο δείκτης για τα βασικά προϊόντα.

    Η CCH θα παρέχει ενημέρωση για το γ’ τρίμηνο στις 31 Οκτωβρίου και η Jefferies εκτιμά αύξηση στους όγκους / πωλήσεις +0,9% / +15,6% με τις ανεπτυγμένες αγορές στο -6,5% / +10%, τις αναπτυσσόμενες σε -4,5% / +15% και τις αναδυόμενες +6,0% / +17%.

    «Μειώνουμε την αύξηση του οργανικού όγκου πωλήσεων για το 2023 σε +0,4% έναντι +1,5%, προηγουμένως, λαμβάνοντας υπόψη τις λιγότερο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

    Για το 2024 δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οργανικές μας προσδοκίες για τον όγκο/πωλήσεις/EBIT +2,0%/+6,3%/+11,0%, ωστόσο από την πρόσφατη αδυναμία των συναλλαγματικών ισοτιμιών στον τομέα των αναδυόμενων αγορών, μειώνουμε τα κέρδη ανά μετοχή του 2024 κατά 4% και η τιμή στόχος μειώνεται στις £26», εξηγεί ο Mundy.

    «Παρά τις σημαντικές ενέργειες τιμολόγησης που έγιναν τους τελευταίους 18 μήνες, πιστεύουμε ότι η καταναλωτική ζήτηση γενικά παραμένει εύρωστη, παρά τους τοπικούς θύλακες αδυναμίας.

    Πιστεύουμε ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είναι ο βασικός παράγοντας της αδυναμίας, με την Ιταλία και την Ελβετία να επηρεάζονται αρνητικά, αλλά την Ελλάδα να είναι θετική. Για τις αναπτυσσόμενες χώρες, αναμένουμε ότι οι όγκοι της Πολωνίας θα είναι ανθεκτικοί, αντισταθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις ασθενέστερες αναμενόμενες επιδόσεις στην Ουγγαρία και την Τσεχία.

    Για τις αναδυόμενες χώρες, παρά τις δύσκολες συνθήκες αναμένουμε ότι η Νιγηρία θα είναι ελαφρώς θετική, η Αίγυπτος θα παρουσιάσει καλή ανάκαμψη, η Ρωσία θα είναι ισχυρή, η Ρουμανία δύσκολη και η Ουκρανία πιο επίπεδη», επισημαίνει η Jefferies.

    Η μεσοπρόθεσμη αύξηση και η αύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 6-7%, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, υποστηρίζεται από ένα ευνοϊκό χαρτοφυλάκιο προϊόντων και την ισχυρή εκτέλεση.

    «Η εξέλιξη στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων σε ένα μοντέλο για όλες τις ώρες και ημέρες της εβδομάδας επιτρέπει την κάλυψη περισσότερων περιστάσεων, με αφρώδη, ενεργειακά ποτά και καφέ, με καλή δυναμική.

    Η αύξηση των εσόδων και η εργαλειοθήκη διαχείρισης των εσόδων είναι πιο εξελιγμένη και βασισμένη σε δεδομένα σε σχέση με το παρελθόν. Τα σχέδια με τους πελάτες θα πρέπει να διασφαλίσουν μια ισχυρή προοπτική για τις πωλήσεις ανά κιβώτιο την επόμενη χρονιά, αν και με μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ όγκου και τιμής/μίγματος», εκτιμά ο Mundy.

    Διαβάστε επίσης:

    Ζητείται επειγόντως καταλύτης για το Χρηματιστήριο!

    JP Morgan: «Καμπανάκια» για μετοχές και αναδυόμενες αγορές – Αρνητική για την πορεία του S&P 500

    Goldman Sachs: Tι προσδοκούν οι επενδυτές στις αγορές μετοχών το τέταρτο τρίμηνο

    ──────────────────                           

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ