• ΑΓΟΡΕΣ

    Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές, αφήνοντας στο παρασκήνιο τις αμερικανικές εκλογές


    Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αφήνουν στο περιθώριο το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών και να επικεντρώνονται ξανά στα εταιρικά αποτελέσματα.

    Βάση των αποτελεσμάτων στην Αμερική χτες, οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας, ενώ οι  Δημοκρατικοί ανακτούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Οι Δημοκρατικοί πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν εμπόδια σε μεγάλο μέρος του προγράμματός του στην Βουλή και σύμφωνα με αναλυτές η συσπείρωση των ψηφοφόρων και των δύο κομμάτων δείχνει ότι θα υπάρξει μία σημαντική μάχη στα επόμενα δύο χρόνια.

    Οι επενδυτές στην Ευρώπη επικεντρώνονται τώρα στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στην αυριανή συνεδρίαση της Federal Reserve.

    H Adidas ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το 2018 λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων 3ου τριμήνου. Η γερμανική εταιρεία  ανακοίνωσε πως αναμένει τα καθαρά κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες να διαμορφωθούν στα 1,66-1,72 δισ. ευρώ, σε μια αύξηση μεταξύ 16%-20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Τα καθαρά κέρδη της Munich Re διαμορφώθηκαν στα 483 εκατ. ευρώ το 3ο τρίμηνο σε σύγκριση με ζημίες ύψους 1,44 δισ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους οι οποίες σημειώθηκαν εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

    Τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole το 3ο τρίμηνο αυξήθηκαν 3,2% στα 1,10 δισ. ευρώ.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο ενισχύθηκε 0,8% από 0,1% πτώση το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,5%.

    Στο ταμπλό, ο DAX στη Γερμανία ενισχύεται 0,98%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται 1,15% υψηλότερα και ο αγγλικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,98%.

    Στην περιφέρεια, ο MIB στην Ιταλία κινείται 1,59% υψηλότερα, ο IBEX 35 στην Ισπανία ενισχύεται 1,83% και ο PSI 20 στην Πορτογαλία καταγράφει άνοδο 1,6%.



    ΣΧΟΛΙΑ