• ΑΓΟΡΕΣ

    Ισχυρές «τεχνολογικές» πιέσεις στη Wall Street: Πτώση 2,29% για τον Nasdaq


    Οι  ισχυρές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές βύθισαν τους βασικούς δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να ανησυχούν τόσο για την αύξηση των αιτήσεων ανεργίας όσο και για τα νέα επεισόδια της κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

    Παρά τα εταιρικά αποτελέσματα της Tesla και της Microsoft (η οποία όμως προβλημάτισε τους επενδυτές με την επισήμανσή της για την επίδραση της κατάστασης της αγοράς εργασίας πάνω στη  θυγατρική της LinkedIn) τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι πωλητές κατάφεραν να πάρουν τα ινία της συνεδρίασης βάζοντας στο μάτι τις τεχνολογικές μετοχές, βρίσκοντας πάτημα στα αρνητικά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για τις νέες αιτήσεις έναρξης καταβολής επιδόματος ανεργίας για την περασμένη εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουλίου.  Ο αριθμός των αιτήσεων αυξήθηκε στις 1,416 εκατομμύρια, από 1,307 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πως ο αριθμός τους θα κυμανθεί στις 1,30 εκατ. αιτήσεις.

    Την ίδια ώρα – και ενώ παραμένει η αγωνία για τις σκληρές διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Κογκρεσου για το νέο πακέτο βοήθειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά – η ανησυχία των επενδυτών για τις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας ενισχύεται μετά την εντολή του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προς την Κίνα προκειμένου να κλείσει το προξενείο της στο Χιούστον. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως το FBI προχώρησε σε έρευνες κατά Κινέζων πολιτών, συλλαμβάνοντας τρεις από αυτούς  για απάτη ταξιδιωτικών θεωρήσεων, ενώ ένας τέταρτος Κινέζος υπήκοος είναι φυγάς έχοντας βρει καταφύγιο στο προξενείο της Κίνας στο Σαν Φρανσίσκο. Οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι οι τέσσερις είναι μέλη του κινεζικού στρατού της Κίνας και παρίσταναν τους ερευνητές.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones  υποχώρησε στις 26.652,33 μονάδες με απώλειες 353,51 μονάδων ή -1,31%.  Ο S&P 500 υποχώρησε στις 3.235,66 μονάδες με πτώση -1,23%, με τον κλάδο της τεχνολογίας επικοινωνιών να υποχωρεί κατά 2,63%.  Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε στις 10.461,42 μονάδες με απώλειες -2,29%.

    Μόλις 7 από τις 30 μετοχές του Dow Jones έκλεισαν με άνοδο με την καλύτερη επίδοση να σημειώνει η μετοχή της Cisco (1,09%). Από τις υπόλοιπες 23, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Apple (-4,55%) ενώ ακολούθησε η Microsoft (-4,35%).



    ΣΧΟΛΙΑ