• ΑΓΟΡΕΣ

    Ισχυρά κέρδη στη Wall Street μετά τα υπονοούμενα της Fed – Επέστρεψε πάνω από τα 4.000 δολάρια το bitcoin

    • NewsRoom
    Jerome Powell, επικεφαλής Fed

    Jerome Powell, επικεφαλής Fed


    Με ισχυρά κέρδη έκλεισε την Τετάρτη η Wall Street, χάρη στην αποδυνάμωση του δολαρίου μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της FED, Τζ. Πάουελ, ο οποίος άφησε υπονοούμενα για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής την επόμενη χρονιά, με λιγότερες αυξήσεις επιτοκίων.

    O Παόυελ ανέφερε πως τα επιτόκια ήταν «λίγο κάτω» από το εύρος των εκτιμήσεων του «ουδέτερου επιπέδου», όπου ούτε επιβραδύνει αλλά ούτε επιταχύνει την οικονομική ανάπτυξη. Η δήλωση αυτή ερμηνεύτηκε από τους επενδυτές ως ένδειξη για το τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, το οποίο μπορεί να έρθει νωρίτερα από ότι εκτιμούσαν μέχρι σήμερα.

    Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνάντηση που θα έχει ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ το Σαββατοκύριακο στην Αργεντινή.

    Με το δολάριο να υποχωρεί, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.366,43 μονάδες, σημειώνοντας άλμα 617,70 μονάδες (+2,50%). Από τις 30 μετοχές, μόνο η μετοχή της Verizon έκλεισε με απώλειες 1%, ενώ σταθερή έμεινε η μετοχή της United Technologies. Από τις υπόλοιπες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Caterpillar (+4,95%), η Boeing (+4,90%), η VISA (+4,05%) και η Apple (+3,94%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.743,78 μονάδες, με άνοδο 2,30% ενώ ο Nasdaq στις 7.291,59 μονάδες, με άνοδο 2,95%.

    Την ίδια ώρα, ισχυρά κέρδη καταγράφει το bitcoin, παρασύροντας μαζί και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Το bitcoin κινείται αυτή την ώρα στα 4.297,05 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 13,66%.



    ΣΧΟΛΙΑ