• ΑΓΟΡΕΣ

    Υποχωρούν από τα υψηλά 2 μηνών οι ευρωαγορές


    Υποχωρούν ελαφρώς από τα υψηλά επίπεδα δύο μηνών οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες, όσο οι αγορές απορροφούν τις ανακοινώσεις  κερδοφορίας των εταιριών αλλά και περισσότερα οικονομικά στοιχεία για την ευρωζώνη.

    Μία ώρα πριν το άνοιγμα, δημοσιεύτηκε μία απροσδόκητη πτώση για τις γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες του Δεκεμβρίου, οι οποίες μειώθηκαν κατά 1,6% σε μηνιαία βάση, έναντι των προβλέψεων για αύξηση 0,3%.

    Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas ανακοίνωσε μείωση των στόχων κερδοφορίας της για το 2020. Η τράπεζα προστέθηκε σε μια λίστα μεγάλων “ονομάτων” του χρηματοπιστωτικού τομέα, αποκαλύπτοντας ότι η έντονη μεταβλητότητα της αγοράς στο τέλος του 2018, έπληξε τα έσοδά της. Η μετοχή της διαπραγματεύεται στα 39,95€ (-2,89%), λίγο μετά τις 10:30.

    Οι επενδυτές θα αναμένουν εντός της ημέρας τα αποτελέσματα και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών (Carlsberg, Daimler, Unicredit).

    Οι διεθνείς αγορές επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό και στη χθεσινή ομιλία του Προέδρου Trump στο Κονγκρέσο, κατά την οποία δεσμεύτηκε ότι θα οικοδομήσει το συνοριακό τείχος, που υπήρξε πρόσφατα η αφορμή για τη μερική παράλυση της κυβέρνσης των ΗΠΑ για 35 ημέρες. Ο αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε και τη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ, με στόχο τη διαπραγμάτευση για τον πυρηνικό αφοπλισμό της Β. Κορέας.

    Προς το παρόν, στο -0,24% κινείται ο DAX, στο -0,26% ο CAC 40, στο -0,03% ο ΜΙΒ και στο -0,12% ο FTSE 100.



    ΣΧΟΛΙΑ