• Συνεντεύξεις

    Θανάσης Πλεύρης: Κίνητρα στις επιχειρήσεις για επενδύσεις και μείωση της φορολογίας

    • Συνέντευξη στην Αργυρώ Μαυρούλη
    Σχεδόν στο ύψος της δημόσιας δαπάνης το clawback των νοσοκομειακών φαρμάκων

    Θάνος Πλεύρης


    Την ανάγκη μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων με ταυτόχρονη παροχή φορολογικών κινήτρων για την υλοποίηση επενδύσεων επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Mononews ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ στην Ά Αθηνών κ. Θάνος Πλεύρης.

    Ταυτόχρονα τονίζει ότι το πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με επιδοματική πολιτική ,αλλά με ανάπτυξη και προσθέτει ότι η ΝΔ θα επενδύσει στους νέους που θέλουν να επιστρέψουν στην χώρα. Χαρακτηρίζει άμεση προτεραιότητα της Ν.Δ την επιστροφή της ασφάλειας και της τάξης στο κέντρο της Αθήνας και προαναγγέλλει στον τομέα αυτό συνεργασία με τον νέο Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη.

    Τέλος επιτίθεται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για εξόντωση του αυτοαπασχολούμενου και του ελεύθερου επαγγελματία μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

    1. Ποιες είναι οι προτεραιότητες που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής; Πόσο εφικτό είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η μείωση των φόρων;

    Η μείωση των φόρων θα φέρει επενδύσεις και αυτές με την σειρά τους θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Η Ν.Δ τονίζει σε όλους τους τόνους ότι η μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων στο 20% και τα φορολογικά κίνητρα για όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε επενδύσεις θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στην χώρα μας.

    Η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των Ελλήνων και στην οικονομία και αυτό θα γίνει με ατμομηχανή την προσέλκυση επενδύσεων. Η βελτίωση των συνθηκών θα λάβει χώρα όταν μεγαλώσει η πίτα και η πίτα μεγαλώνει όταν έρχονται επενδυτές να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, να δώσουν θέσεις εργασίας και να βλέπουν ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ «επένδυσε» στην αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών και ποινικοποίησε την επιχειρηματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο ανάπτυξη δεν μπορεί να έλθει.

    2. Η ανεργία αποτελεί ένα από τα δομικά προβλήματα στη χώρα μας. Ποιο είναι το σχέδιο που έχει εκπονήσει για την αντιμετώπιση της η παράταξη σας;

    Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της επόμενης κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες για την πραγματική μείωση της ανεργίας με την δημιουργία σταθερών και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας που θα δώσει την δυνατότητα και τις ευκαιρίες στους άνεργους να καταφέρουν να επανέλθουν στο οικονομικό γίγνεσθαι αλλά και να μην χρειάζεται να μεταναστεύουν ή να απασχολούνται μερικώς ή αδήλωτα. Το στοίχημα στο πρόβλημα της ανεργίας είναι να πείσεις ότι αυτό δεν θα αντιμετωπιστεί με την επιδοματική πολιτική αλλά με την ανάπτυξη.

    Οι νέοι της γενιάς του brain drain που έφυγαν από την Ελλάδα θέλουν να γυρίσουν πίσω και να εργαστούν στην χώρα τους. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με τους φόρους και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές τους ήταν αντικίνητρο. Η ΝΔ επενδύει σε αυτούς τους νέους που θέλουν να γυρίσουν στην χώρα μας δίνοντας τους επιλογές.

    3. Με δεδομένο ότι είστε υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους εμπόρους και καταστηματάρχες του κέντρου που ζουν καθημερινά με τον εφιάλτη των επεισοδίων;

    Η ΝΔ έχει θέσει ψηλά στο πρόγραμμα της την ασφάλεια του πολίτη και στόχος μας είναι να επανέλθει η ασφάλεια και η τάξη την επόμενη ημέρα που θα είμαστε κυβέρνηση. Εμείς λέμε «τέρμα η ανομία».

    Η επανασύσταση ομάδων αποτελεσματικών της αστυνομίας όπως η ΔΕΛΤΑ με ενίσχυση του επιχειρησιακού ρόλου της ΕΛΑΣ και η συνεργασία με τον νέο δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη που πιστεύει στην εμπέδωση της ασφάλειας στην Αθήνα θέτουν τις βάσεις μιας συνεργασίας δήμου και κεντρική πολιτείας με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής του Αθηναίου στα Σεπόλια, την Κυψέλη, τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Πατήσια, τα Εξάρχεια και όλες τις γειτονιές. Για το θέμα αυτό που είναι πολύ σημαντικό για τους κατοίκους της Α΄ Αθήνας θα πραγματοποιήσω την Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα στο Divani Caravel ομιλία για την ασφάλεια.

    4. Ως ελεύθερος επαγγελματίας ασπάζεστε τα πυρά που έχει δεχθεί η κυβέρνηση για δυσβάστακτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών;

    Η κυβέρνηση ουσιαστικά εξόντωσε τον αυτοαπασχολούμενο και τον ελεύθερο επαγγελματία. Η άμεση σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα και η αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών υπό όρους και προϋποθέσεις δημιουργεί υποχρεώσεις προς το κράτος από 60 έως 80%. Αυτό έχει άμεση επίπτωση στην αύξηση της φοροδιαφυγής και στην απόκρυψη εισοδημάτων όπου τελικώς με αυτούς τους συντελεστές φθάνει να υπάρχει δήμευση των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματικών. Μια κυβέρνηση που "επενδύει" σε υψηλούς φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές δεν μπορεί να μιλά για ανάκαμψη.



    ΣΧΟΛΙΑ