Συνεντεύξεις

Χριστίνα Θεοφιλίδη: Η «ήρεμη δύναμη» της Εθνικής Τράπεζας

Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της ΕΤΕ


Είναι η τραπεζίτισσα που σχεδιάζει την επόμενη μέρα της Εθνικής Τράπεζας φέρνοντας «πνοή» ανανέωσης στο κομμάτι της λιανικής. Με νέα προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες με έμφαση στο digital.

Η Χριστίνα Θεοφιλίδη έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο banking με μια καριέρα που μετρά 32 χρόνια.

Από τον Δεκέμβριο του 2018 είναι Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα και στενή συνεργάτης του CEO της τράπεζας κ. Παύλου Μυλωνά. Από τον Ιούλιο 2019 είναι εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Εθνικής.

Η κυρία Θεοφιλίδη έχει υπό την εποπτεία της όλο το δίκτυο της Εθνικής που αριθμεί 390 καταστήματα και σχεδόν 8.000 εργαζομένους.

Η μεταγραφή της στην Εθνική ήρθε ύστερα από μία επιτυχημένη διαδρομή 22 χρόνων στην Eurobank.

Οι συνεργάτες της την εμπιστεύονται απόλυτα. Γνωρίζουν τις ικανότητες της να διοικεί, να δίνει λύσεις στα προβλήματα, να εμψυχώνει, να κατευθύνει.

Όμως πόσο εύκολα είναι τα πράγματα για μία γυναίκα καριέρας;

«Οργάνωση, επιμονή, σωστές προτεραιότητες. Αλλά και πάθος για αυτό που κάνεις, ως μητέρα, ως σύζυγος, ως εργαζόμενη. Το πάθος σίγουρα είναι αυτό που σε κρατάει και σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις όταν η κούραση και η πίεση σε καταβάλουν», απαντά η κα Θεοφιλίδη και παραδέχεται πως: «Ποτέ δεν συμπεριφέρθηκα σαν άντρας στη δουλειά, δεν προσπάθησα να γίνω κάτι διαφορετικό για να ενσωματωθώ, πάντα έβλεπα και στάθμιζα τις καταστάσεις μέσα από τη δικιά μου ματιά».

Διαβάστε περισσότερα στο portraits.gr


ΣΧΟΛΙΑ