• ΑΓΟΡΕΣ

    Έχασε το στοίχημα με τις ελληνικές τράπεζες η Oceanwood – Οι θέσεις που κατέχει στο Χ.Α.

    • NewsRoom
    κρίση


    Στο κλείσιμο hedge fund που είχε συγκεντρώσει short θέσεις σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το βρετανικό fund Oceanwood Capital Management.

    Το συγκεκριμένο fund δεν είχε ανοιχτές θέσεις σε Alpha Bank και Πειραιώς και από τα μέσα Σεπτεμβρίου είχε αρχίσει επίσης να κλείνει σταδιακά και τις short θέσεις που είχε στην Εθνική Τράπεζα και στη Eurobank.

    Το ενεργητικό της Oceanwood Capital Management ανέρχεται αυτήν τη στιγμή στα 130 εκατ. δολάρια, από 220 εκατ. δολάρια που ήταν το 2017.

    Οι θέσεις που κατέχει στο Χ.Α.

    Αν και δεν διευκρινίζεται ποιο ακριβώς είναι το fund που κλείνει, στο Χ.Α. ανοιχτές θέσεις στις τράπεζες είχε το Oceanwood Capital Management LTD. Αν η θέση στην Eurobank έχει μειωθεί στις 24/9 σε 0,89% ή στην Εθνική σε 1,77%, μία εβδομάδα νωρίτερα είχε ανοιχτή θέση 2,01% στην Εθνική και 0,99% στην Eurobank.

    Οι ανοιχτές θέσεις του Oceanwood σε Eurobank και ΕΤΕ πριν από τις εκλογές ήταν πάνω από 1,5%. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι το βρετανικό fund συνέχισε να σορτάρει δύο μήνες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

    Ίσως αυτό εξηγεί, σύμφωνα με την αγορά, γιατί το ελληνικό χρηματιστήριο έχει κολλήσει στις 830-870 μονάδες το τελευταίο δίμηνο…



    ΣΧΟΛΙΑ