• ΑΓΟΡΕΣ

    Η “υπομονή” της Fed φέρνει κέρδη στις ευρωαγορές


    Με κέρδη κινούνται οι ευρωαγορές, μετά από τις δηλώσεις του Προέδρου της Fed, Jerome Powell, ότι η κεντρική τράπεζα θα δείξει την υπομονή που χρειάζονται οι αγορές, προτού προβεί σε νέα αύξηση του επιτοκίου. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν νεότερα από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που πραγματοποιούνται μεταξύ του κινέζου Αντιπροέδρου Liu He και του Αμερικανού εκπροσώπου για τα θέματα του διεθνούς εμπορίου Robert Lighthizer. Οι συζητήσεις ολοκληρώνονται σήμερα, ενώ στη συνέχεια ο Αντοπρόεδρος Liu, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Trump.

    Στην Ευρώπη, το Brexit εξακολουθεί να βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος καθώς παρά την κοινοβουλευτική εντολή που έδωσαν οι βρετανοί νομοθέτες, οι αρμόδιοι της ΕΕ έχουν δηλώσει ότι η συμφωνία της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν πρόκειται να αποτελέσει αντικείμενο νέας διαπραγμάτευσης. Το γεγονός ρίχνει επιπλέον βάρος στους ώμους της Πρωθυπουργού Theresa May, που πρέπει να ξεπεράσει το παρόν αδιέξοδο έχοντας μόλις δύο μήνες μπροστά της, προτού λήξει η προθεσμία αποχώρησης της χώρας από το μπλοκ.

    Στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος αναμένονται τα στοιχεία για την ανεργία και το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη.

    Στο περιβάλλον αυτό, κέρδη +0,98% σημειώνει ο DΑΧ, στο +0,77% βρίσκεται ο CAC40, στο +0,61% ο FTSE 100, στο +0,47% ο ΜΙΒ, ενώ άνοδο +0,59% σημειώνει ο STOXX 600.

    Ήπια κέρδη σημειώνουν και τα futures στις ΗΠΑ μετά το χθεσινό ράλι, με τα ΣΜΕ Μαρτίου των Dow Jones, Nasdaq και S&P500 να βρίσκονται αντίστοιχα στο +0,14%, +0,54% και +0,24%.



    ΣΧΟΛΙΑ