• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι επενδυτές στρέφονται στα ομόλογα – Στo 2,60% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

    • NewsRoom


    Οι επενδυτές στράφηκαν στα ομόλογα για να προστατευτούν από την προοπτική επιτάχυνσης του πληθωρισμού μετά την επίθεση του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

    Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Ηνωμένου Βασιλείου βαδίζει προς την μεγαλύτερη πτώση της από τον απόηχο της ψηφοφορίας για το Brexit του 2016 και για το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο προς τη μεγαλύτερη πτώση του τουλάχιστον από το 2009.

    Στις ΗΠΑ τα πενταετή ομόλογα υποχώρησαν σε απόδοση περισσότερο από 30 μονάδες βάσης – υπερβαίνοντας τη διολίσθησή που είχαν σημειώσει κατά την κορύφωση των ανησυχιών για την πανδημία το 2020.

    Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,60%.

    γράφημα πορείας της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου
    Η πορεία της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

    Παρά το ράλι των ομολόγων, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές βρίσκουν μία προσωρινή ανακούφιση σε αυτά, προτού επιστρέψει η ανησυχία για τον εκτροχιασμό που πληθωρισμού, αναφέρει το bloomberg.

    Αυτό πυροδοτεί την αναζήτηση εναλλακτικών καταφυγίων με την Goldman Sachs να εστιάζει στις περιφερειακές ασιατικές μετοχές, την Standard Chartered να στρέφεται στο δολάριο και την JPMorgan Asset Management να βλέπει τον χρυσό ως πιθανό λιμάνι στην καταιγίδα.

    «Οι συσχετίσεις που είχαν παραδοσιακά τα ομόλογα δεν ισχύουν πλέον και θα μπορούσε να επιδεινωθεί η κατάσταση εάν οι αγορές επικεντρωθούν ακόμη περισσότερο στην προοπτική του πληθωρισμού», δήλωσε ο Kerry Craig, στρατηγικός αναλυτής παγκόσμιων αγορών της JPMorgan στη Μελβούρνη.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χρυσός: Στα υψηλά όλων των εποχών η τιμή του σε ευρώ – Ιστορικό ρεκόρ και για τη λίρα



    ΣΧΟΛΙΑ