ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H Eλλάδα βγήκε ξανά στις αγορές στις 10:30 σήμερα το πρωί.
Το αρχικό επιτόκιο για την επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σε 135 μονάδες βάσης πάνω από το middle swap που είναι το επιτόκιο αναφοράς που χρησιμοποιείται για το υπολογισμό τους ασφαλίστρου που πληρώνουν οι αγοραστές των ομολόγων.
Με αυτά τα δεδομένα το βιβλίο προσφορών για το 15ετές ομόλογο άνοιξε με αρχικό επιτόκιο στην περιοχή του 1,28%.
Στόχος είναι να αντληθεί ποσό μεταξύ των 2 και 2,5 δισ. ευρώ. Είναι η πέμπτη φορά από την αρχή της φετινής χρονιάς που η χώρα βγαίνει στις αγορές από τις οποίες έχει αντλήσει μέχρι τώρα 10 δισ. ευρώ.
Η τρέχουσα συγκυρία είναι η καλύτερη δυνατή καθώς διαμορφώνεται ένα παράθυρο ευκαιρίας μετά από την ενεργοποίηση του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, γεγονός που έχει οδηγήσει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δολάριο: Yποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
- Μήνυση κατά της Κωνσταντοπούλου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση υπέβαλε η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου
- Ντόρα Μπακογιάννη: Είμαι τυχερή, ερωτεύτηκα δύο φορές – Ο Κυριάκος πότε με ακούει, πότε όχι
- Reuters: Πακιστανική πηγή επιβεβαιώνει την πρόοδο ΗΠΑ – Ιράν στις διαπραγματεύσεις – «Βρισκόμαστε κοντά»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.