• ΑΓΟΡΕΣ

    Η ανανεωμένη αισιοδοξία για το εμπόριο οδηγεί υψηλότερα τις ευρωαγορές


    Συνεχίζουν και σήμερα την άνοδό τους οι ευρωαγορές εν μέσω ανανεωμένης αισιοδοξίας ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα καταφέρουν να επιλύσουν τη μακρόχρονη εμπορική τους διαμάχη.

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να είναι επικεντρωμένο στις εξελίξεις του παγκόσμιου εμπορίου, με τον πρόεδρο Trump να δηλώνει χτες ότι θα μπορούσε να παρατείνει την προθεσμία της 1ης Μαρτίου, σε περίπτωση που οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε τελική λύση. Αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου έχουν δηλώσει ότι νιώθουν αισιοδοξία για το νεο γύρο διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας, καθώς θα μπορούσαν να φέρουν τις δύο χώρες πιο κοντά σε μία ολοκληρωμένη συμφωνία.

    Στο ταμπλό, ο DAX βρίσκεται στο +0,59%, ο CAC 40 στο +0,42%, ο FTSE 100 στο +0,46% και ο ΜΙΒ στο +0,41%.

    Στις 11:30 ώρα Ελλάδος αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στις 12:00, θα δημοσιευτούν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή του Δεκεμβρίου στην ευρωζώνη.

    Με κέρδη κινούνται προς το παρόν και τα futures των αμερικανικών δεικτών, με τα ΣΜΕ Μαρτίου των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, να βρίσκονται στο +0,30%, +0,35% και +0,49% αντίστοιχα.



    ΣΧΟΛΙΑ