• ΑΓΟΡΕΣ

    Goldman Sachs: Τι βλέπει για Ευρώπη και Wall Street, ποιες μετοχές ευνοούνται

    • NewsRoom
    Goldman Sachs

    Goldman Sachs


    Στην αύξηση της τιμής στόχου για τον δείκτη S&P 500 προχώρησε η Goldman Sachs, ανεβάζοντας την Τετάρτη τον στόχο στις 3.700 μονάδες, μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο και για τη νίκη Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές που πυροδότησαν ράλι στα διεθνή χρηματιστήρια.

    «Παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές επικεντρώνονται στις δυσκολίες που μπορεί να έχει σε επίπεδο πολιτικής η προεδρία Μπάιντεν, το εμβόλιο για την COVID-19 είναι σημαντικότερος καθοριστικός παράγοντας για την πορεία τόσο της οικονομίας όσο και του χρηματιστηρίου το 2021», ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

    Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, «βλέπει» τον S&P 500 να πιάνει τις 4.300 μονάδες στο τέλος του 2021, με άλμα 21% από τα επίπεδα κλεισίματος της Τρίτης.

    Στην Ευρώπη, η Goldman αναμένει ισχυρή ανάκαμψη κερδών το 2021, καθώς θα χαλαρώνουν τα lockdown και ο κόσμος θα αρχίσει να εμβολιάζεται. Έτσι, αυξάνει τον στόχο δωδεκαμήνου για τον δείκτη STOXX 600 στις 430 μονάδες, που σημαίνει ότι προβλέπει άνοδο 11% από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Σημειώνεται ότι από την ώρα που ανακοινώθηκαν τα θετικά στοιχεία για το εμβόλιο της Pfizer, ενισχύονται σημαντικά οι μετοχές αξίας, δηλαδή εταιρείες που συνήθως επηρεάζονται περισσότερο από τους κύκλους της οικονομίας.

    Η Goldman αύξησε και τον στόχο δωδεκαμήνου για τον λονδρέζικο FTSE 100, ο οποίος, όπως και οι άλλοι ευρωπαϊκοί δείκτες  αναφοράς περιλαμβάνει πολλές μετοχές αξίας, στις 7.200 μονάδες, δίνοντας περιθώριο ανόδου 13% από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Από την πλευρά της, η JPMorgan ανέφερε τη Δευτέρα ότι «βλέπει» τον δείκτη S&P 500 να πιάνει τις 4.000 μονάδες αρχές του 2021.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ