• ΑΓΟΡΕΣ

    Γιατί απογειώνονται τα χαρτιά του ομίλου Στασινόπουλου – Ο Μυτιληναίος και ο… ιπτάμενος Ελλάκτωρ

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Πάνω από 1,5 εκατ. τεμάχια έχουν αλλάξει χέρια στην Ελλάκτωρ, με το «χαρτί» στα 1,49 ευρώ, επίπεδα που έχει να δει από τον περασμένο Φεβρουάριο, σημειώνοντας άνοδο 7,5%. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh συνεχίζει τις αγορές και πως η συμμετοχή του ξεπερνάει το 10%.

    Αυτό μένει να αποδειχθεί, λοιπόν, στην επόμενη ανακοίνωση που θα στείλει η Ελλάκτωρ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Από εκεί και πέρα έντονο είναι το ενδιαφέρον για την Βιοχάλκο και τις θυγατρικές της Cenergy και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Πέρα από το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα χαρτιά είχαν μείνει πίσω, αφού κινούνταν κάτω από τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών, η αγορά δεν μπορούσε να κλείνει τα μάτια στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του πρώτου 6μήνου, τις μεγάλες δουλειές των Ελληνικών Καλωδίων σε μεγάλα projects στο Ηνωμένο Βασίλειο ή της Σωληνουργεία Κορίνθου στον Κόλπο του Μεξικού. Κέρδη 10,8% για την Βιοχάλκο, στα 2,77 ευρώ, που σημαίνει ότι επανήλθε στα επίπεδα πριν από την περασμένη εβδομάδα της πτώσης, 16,585% ενισχύεται η Cenergy CENER 0,28% 7,15, στο 1,28 ευρώ με 631 χιλιάδες τεμάχια και 7,23% η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, στο 1,394 ευρώ με 136 χιλιάδες τεμάχια. Σημειωτέον ότι οι μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο στις καλές μέρες της αγοράς κατά το παρελθόν έδινε σήμα για αγορές στις μετοχές των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων.

    Κατά τα άλλα, το σενάριο για στροφή σε επιλεγμένες μετοχές βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο ταμπλό του Χ.Α. Κέρδη 1,55% για τον Μυτιληναίο, στα 9,30 ευρώ, που μαζί με την Βιοχάλκο προφανώς ευνοούνται από τις επικείμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο θέμα που απασχολεί την βιομηχανία της χώρας μας, αυτό της μείωσης του ενεργειακού κόστους.

    Πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα η άνοδος για τον ΟΤΕ, στα 12,44 ευρώ, τον ΟΠΑΠ, στα 8,19. Περίπου 2% τα κέρδη για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την Μότορ Όιλ, την Coca Cola και πάνω από 2% για τα ΕΛΠΕ.

    Σοβαρές απώλειες και σήμερα για την Aegean, που διαπραγματεύεται κάτω από τα 3 ευρώ και τη ΔΕΗ που βρίσκεται με οριακές απώλειες στα όρια των 5 ευρώ.

    Μικτές τάσεις στις τράπεζες με εξαίρεση την ΕΤΕ που αντιδρά με κέρδη 1,9%.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται 1,18%, στις 632 μονάδες, αλλά με μικρό τζίρο 26,85 εκατ. ευρώ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ