• ΑΓΟΡΕΣ

    Για απάτη άνω των 5 δισ. δολαρίων κατηγορείται ο «εφευρέτης» του Bitcoin

    • NewsRoom


    Για απάτη άνω των 5 δισ. δολαρίων κατηγορείται ο Craig Wright, ο άνθρωπος που αυτοσυστήνεται ως εφευρέτης του Bitcoin.

    Το 2016, ο Craig Wright ισχυρίστηκε ότι ήταν εκείνος που δημιούργησε το ψηφιακό νόμισμα, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Satoshi ‎Nakamoto. Σήμερα, κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικα συμβόλαια και υπογραφές για την απόκτηση Bitcoin που είχε στην κατοχή του ο συνάδελφός του, Dave Kleiman, ο οποίος απεβίωσε το 2013, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε ο αδελφός του Kleiman.

    Η οικογένεια του Kleiman υποστηρίζει ότι έχει δικαιώματα σε περισσότερα από 1 εκατ. Bitcoin που είχε εξορύξει ο Kleiman και τεχνολογίες blockchain που είχε αναπτύξει ο ίδιος  ενώ βρισκόταν ακόμη στη ζωή, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 5 δισ. δολάρια.

    Το 2011, οι Wright και Kleiman ίδρυσαν την W&K Info Defense Research LLC, εταιρεία με έδρα τη Φλόριντα που εστιάζει στην κυβερνοασφάλεια, ενώ είχαν στενή συνεργασία και σχετικά με το Bitcoin, αναφέρεται στην αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια του Kleiman.

    Σημειώνεται ότι το 2016, σε ανάρτηση σε blog αλλά σε και συνεντεύξεις του, ο Wright ανέφερε ότι ήταν ο βασικός συμμετέχων σε μια ομάδα που ανέπτυξε το λογισμικό στο οποίο στηρίζεται το Bitcoin, με το ψευδώνυμο Satoshi ‎Nakamoto. Στη συνέχεια και έπειτα από την έντονη αμφισβήτηση που δέχτηκε, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην παρουσιάσει περαιτέρω στοιχεία, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin.

    Craig Wright

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Bitcoin φέρνει νέα δεδομένα και στα διαζύγια! Τι να προσέξετε!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εξόρυξη του Bitcoin καταναλώνει τόση ηλεκτρική ενέργεια όση η Ελλάδα σε ένα χρόνο



    ΣΧΟΛΙΑ