Οικονομία

Fed: Τέλος το trading για τα ανώτερα στελέχη της

  • NewsRoom
Fed: Τέλος το trading για τα ανώτερα στελέχη της

Τζερόμ Πάουελ Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής


Νέους σκληρούς κανόνες θέτει για τα ανώτερα στελέχη της η Fed, απαγορεύοντας από δω και στο εξής τις αγορές μετοχών.

Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο περιορισμών στις επενδυτικές  δραστηριότητες για τους αξιωματούχους της.

Με αυτόν τον τρόπο  απαντά στο σκάνδαλο περί ενεργού trading από στελέχη της, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από μερικές εβδομάδες και οδήγησε στην  παραίτηση 2 εκ των 12 προέδρων τοπικών παραρτημάτων της Fed.

Η Fed περιορίζει τα είδη χρηματοοικονομικών χρεογράφων που μπορούν να κατέχουν οι αξιωματούχοι της και απαγορεύει την κατοχή μεμονωμένων μετοχών και ομολόγων.

Επιπλέον, η Fed θα πρέπει να ενημερώνεται και να εγκρίνει τις συναλλαγές τους, ενώ όσες επενδύσεις επιτρέπονται θα πρέπει να διατηρούνται για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Στόχος είναι  να βοηθήσουν στη διασφάλιση έναντι οποιασδήποτε σύγκρουσης συμφερόντων όσον αφορά τον χρόνο των επενδυτικών αποφάσεων.

Όπως ανέφερε ο Jerome Powell, «οι νέοι, σκληροί κανόνες, θέτουν ψηλά τον πήχη προκειμένου η κοινή γνώμη να πειστεί ότι η έμφαση όλων των ανώτερων αξιωματούχων μας είναι στην δημόσια αποστολή της Federal Reserve».

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: Νέα μείωση επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα – Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα

Ευρωζώνη: Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο του 2021

Στο 50% των τουριστικών εσόδων του 2019 τα εφετινά στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – ΑυγούστουΣΧΟΛΙΑ