• ΑΓΟΡΕΣ

    Εβδομαδιαία κέρδη 25% για το αμερικανικό αργό – Θετική η εβδομάδα και για τον χρυσό

    γεώτρηση πετρελαίου

    γεώτρηση πετρελαίου


    Στα κέρδη επέστρεψαν την Παρασκευή οι τιμές των συμβολαίων πετρελαίου, ολοκληρώνοντας μια θετική πρώτη εβδομάδα του Μαΐου για τον «μαύρο χρυσό».

    Η τιμή του συμβολαίου του αμερικανικού αργού (West Texas Intermediate) παράδοσης Ιουνίου σημείωσε την Παρασκευή κέρδη 1,19 δολάρια ή άνοδο 5.1%, και διαμορφώθηκε στα 24,74 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας το συμβόλαιο σημείωσε άνοδο 25,1%, σύμφωνα με το Dow Jones Market Data.

    Στο Λονδίνο το συμβόλαιο Ιουλίου του Brent  πρόσθεσε 1,51 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 5,1%, κλείνοντας στα 30,97 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε άνοδο 17,1%.

    Αντίθετα με πτώση ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο χρυσός, παρά τα αρνητικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, η οποία έφτασε στο 14,7%. Ωστόσο, από την μια ο μικρότερος των εκτιμήσεων αριθμός ανέργων και από την άλλη τα νέα για το σταδιακό άνοιγμα των οικονομιών από την καραντίνα, έδωσαν ξανά ώθηση στις μετοχές, ασκώντας πιέσεις στο συμβόλαιο του χρυσού.

    Έτσι, το συμβόλαιο Ιουνίου για τον χρυσό υποχώρησε τελικά κατά 11,90 δολάρια ή κατά 0,7% και έκλεισε στα 1.713,90 δολάρια η ουγγιά. Ωστόσο, χάρη κυρίως στο χθεσινό του άλμα κατά 2,2%, κατάφερε να ολοκληρώσει την εβδομάδα με κέρδη της τάξης του 0,8% σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.



    ΣΧΟΛΙΑ