• ΑΓΟΡΕΣ

    Eurobank Equities: Περιθώρια ανόδου 50% για τις τραπεζικές μετοχές

    • NewsRoom


    Συνέχεια στην ανάκαμψη των πρώτων μηνών του 2019 που παρουσιάζουν οι τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προβλέπει η Eurobank Equities.

    Όπως αναφέρει η Eurobank Equities η άνοδος 26% που έχουν καταγράψει οι τραπεζικές μετοχές δείχνουν την αποκατάσταση καταδεικνύουν τη διάσπαση του φαύλο κύκλο του 2018 αλλά και την αποκατάσταση του δυσμενούς κλίματος που είχε δημιουργηθεί απέναντι στους εγχώριους πιστωτικούς ομίλους.

    Η Eurobank Equities μιλά για περιθώρια ανόδου της τάξης του 50% από τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς «πολλά κομμάτια του παζλ αρχίζουν να συνδέονται», ενισχύοντας την εμπιστοσύνη. Την ίδια ώρα, η ικανότητα απορρόφησης ζημιών παραμένει χαρακτηρίζεται επαρκής.

    «Εκτιμούμε ότι αυτή τη στιγμή οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να επιτύχουν την ελάχιστη μείωση των NPEs έως το 2021, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις και από κει και πέρα να επιταχύνουν, αν αυτό είναι εφικτό τις προσπάθειες, με στόχο να επιστρέψουν νωρίτερα στην κανονικότητα», αναφέρει.

    Αναφορικά με τα τα πλάνα μείωσης των NPEs η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι δεν πρέπει να υλοποιηθούν εις βάρος των μετόχων των τραπεζών, αντιθέτως θα πρέπει να γίνει με θετικό τρόπο.

    Η χρηματιστηριακή αποδίδει την αισιοδοξία της σε τέσσερις λόγους: α) οι τράπεζες αναμένεται σύντομα να έχουν στη διάθεσή τους νέα εργαλεία, β) η δευτερογενής αγορά NPEs δείχνει να είναι λειτουργική στην παρούσα φάση, γ) το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας δείχνει να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δ) οι τιμές ακινήτων ξεπέρασαν το χαμηλότερο σημείο της περιόδου 2016-17 με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανοδικά περιθώρια για τις αποτιμήσεις των ενέχυρων.

    Η χρηματιστηριακή διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση «buy» για την Alpha Bank και την Εθνική και τη σύσταση «hold» για την Τρ. Πειραιώς. Η τιμή-στόχος για την Alpha Bank μειώνεται στα 1,90 ευρώ, από 2,20 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική στα 2,50 ευρώ, από 3,20 ευρώ προηγουμένως και για την Τρ. Πειραιώς στα 1,60 ευρώ, από 2,50 ευρώ προηγουμένως.



    ΣΧΟΛΙΑ