• ΑΓΟΡΕΣ

    Eurobank Equities: Μεταξύ 13,4 – 19,1 ευρώ η εύλογη αξία για τη μετοχή της Autohellas

    • NewsRoom
    Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean Airlines

    Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean Airlines και της Autohellas


    Η Autohellas παρουσίασε ένα ισχυρό σετ αποτελεσμάτων εννεαμήνου, με τα έσοδα να αυξάνονται 34% σε ετήσια βάση ή 20% σε οργανικό επίπεδο (εξαιρώντας δηλαδή την Πορτογαλία), με τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) να αυξάνονται κατά 16% σε ετήσια βάση, παρά το αυξημένο κόστος που σχετίζεται με συγχωνεύσεις και εξαγορές (κόστος στόλου οχημάτων), σημειώνει η Eurobank Equities σε ανάλυσή της με σπόνσορα την εισηγμένη εταιρεία.

    Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση λόγω της επίδρασης των υψηλότερων χρηματοοικονομικών εξόδων (διπλάσια επίπεδα από πέρυσι).

    Και οι τρεις αναφερόμενοι τομείς, δηλαδή οι ενοικιάσεις Ελλάδας, οι διεθνείς ενοικιάσεις και το εμπόριο αυτοκινήτων, σημείωσαν αύξηση εσόδων, με το βασικό τμήμα, δηλαδή τα έσοδα από ενοικιάσεις να σημειώνουν συνολική αύξηση 40% σε ετήσια βάση (ενισχύθηκε από την προσθήκη της Πορτογαλίας) και +7% οργανική (+6% Ελλάδα και +13% οι διεθνείς).

    Οι προβλέψεις του οίκου για το σύνολο της περασμένης χρονιάς απεικονίζουν τις υγιείς τάσεις της ζήτησης, ειδικά δεδομένης της καλύτερης από την αναμενόμενη απόδοση της πρόσφατα εξαγορασμένης πορτογαλικής επιχείρησης Rent-a-Car.

    Με βάση το μοντέλο, αναμένονται έσοδα από ενοικιάσεις €445 εκατ. (+30 ετησίως, ή +7% οργανικά) και έσοδα από εμπόριο αυτοκινήτων 520 εκατ. € (+23% σε ετήσια βάση) το 2023, υπολογίζοντας τις συνολικές πωλήσεις του ομίλου στα €965 εκατ. (+26% σε ετήσια βάση, ή +16% οργανικά).

    Όσον αφορά το κόστος, υπολογίζει περιθώριο EBITDA 27% (-2,5 μονάδες βάσης) για το τρέχον έτος, δεδομένων των αυξημένων τιμών των οχημάτων και του κόστους που σχετίζεται με την εξαγορά, οδηγώντας την πρόβλεψη για τα EBITDA στα €261 εκατ. (+15% σε ετήσια βάση).

    Σε ό,τι αφορά την τιμή της μετοχής, υπολογίζει μια εγγενή αξία στο εύρος των €13,4-€19,1, με τη βασική αξία στα 16€/μετοχή.

    Εκτιμά ότι η μετοχή έχει περιθώρια να κινηθεί υψηλότερα στο φάσμα αποτίμησης καθώς οι εξαγορές της αποφέρουν καρπούς και κλιμακώνονται.

    Διαβάστε επίσης

    Euroxx για Mytilineos: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις – Τιμή στόχος τα €48 και μερισματική απόδοση 4%

    Εθνική Χρηματιστηριακή για Jumbo: Η ανταμοιβή των μετόχων θα συνεχιστεί

    Η ΤΗΕΟΝ του Κρίστιαν Χατζημηνά μπαίνει στο Euronext



    ΣΧΟΛΙΑ