• ΑΓΟΡΕΣ

    Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

    ευρωαγορές DAX


    Επιφυλακτικά ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στην Οσάκα, όπου αύριο ξεκινά η διήμερη σύνοδος του G20, στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνάντηση των Trump και Xi.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στο Fox Business την Τετάρτη ότι είναι μεν πιθανό οι ΗΠΑ να καταλήξουν σε συμφωνία με την Κίνα, με τους επιπλέον δασμούς να παραμένουν πάντως ως επιλογή, σε περίπτωση που καταρρεύσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις. Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, είχε δηλώσει στο CNBC ότι μια συμφωνία για το εμπόριο με την Κίνα ήταν ” κατά 90% ολοκληρωμένη”.

    Σε άλλο μέτωπο, αλλά με τον ίδιο πρωταγωνιστή, ο πρόεδρος Trump στράφηκε χθες εναντίον των Βρυξελλών με αφορμή την επιθετική «καταδίωξη» των αντιμονοπωλιακών υποθέσεων έναντι των αμερικανικών τεχνολογικών γιγάντων στην οποία επιδίδονται οι ρυθμιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο κ. Trump δήλωσε ότι οι αγωγές εναντίον εταιριών όπως η Google και το Facebook, πρέπει να υποβάλλονται μόνο από τις ΗΠΑ και όχι από τις ευρωπαϊκές αρχές. Σε συνέντευξή του στο Fox Business, έστρεψε τα πυρά του προς την αντιπρόεδρο της ΕΕ, Margrethe Vestager, η οποία έχει επαινεθεί για την επίμονη προσπάθειά της να ελέγξει τις Amazon, Apple και Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά ή για φοροαπαλλαγές.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το φαβορί για τη διαδοχή της May στην Πρωθυπουργία, Boris Johnson, δήλωσε χθες ότι η πιθανότητα άτακτης αποχώρησης από την ΕΕ είναι μια στο εκατομμύριο, επαναλαμβάνοντας πάντως ταυτόχρονα την υπόσχεσή του για Brexit ως τις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,06%, στο Παρίσι ο CAC 40  στο +0,08%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,52% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,54%.



    ΣΧΟΛΙΑ