• ΑΓΟΡΕΣ

    Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές, ύστερα από την αναμενόμενη ήττα της May


    Επιφυλακτικό ξεκίνημα έκαναν οι μετοχές στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να αξιολογούν το φάσμα των παραγόντων κινδύνου που αντιμετωπίζει το ράλι που έχει ως τώρα σημειωθεί μέσα στο 2019, το οποίο διευρύνεται ύστερα από την κρίσιμη ήττα της Βρετανίδας Πρωθυπουργού Theresa May, κατά τη χθεσινή ψηφοφορία για το Brexit.

    Η συμφωνία απορρίφθηκε με 149 ψήφους, με το αποτέλεσμα να θεωρείται αρκετά αναμενόμενο, παρά τις προσπάθειες της May για βελτίωση του σχεδίου της μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η βρετανική στερλίνα κινήθηκε πτωτικά μετά την ψηφοφορία, χωρίς όμως να σημειώνει νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό. Στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε έναντι του δολαρίου, ανακτώντας μεγάλο τμήμα των απωλειών της.

    Στο ίδιο μέτωπο, σειρά έχει η σημερινή ψηφοφορία για την πρόταση αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς καμία συμφωνία, η οποία αναμένεται επίσης να καταψηφιστεί, ενώ όλα δείχνουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι η υπερψήφιση της πρότασης για αναβολή της αποχώρησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, γεγονός που αποτυπώνεται και στα ταμπλό των ευρωαγορών.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στο -0,02%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,27%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο -0,14% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,16%.



    ΣΧΟΛΙΑ