• ΑΓΟΡΕΣ

    Επιχείρηση αντίδρασης για WTI και Brent

    πετρελαιοπηγή


    Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, επιχειρώντας να πάρουν πίσω μέρος από τη χτεσινή «χασούρα» του 6,6% για το αμερικανικό αργό, καθώς δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αναπάντεχη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων και αύξηση ρεκόρ στις εισαγωγές πετρελαίου στην Ινδία.

    Ωστόσο οι επενδυτές καρτούν επιφυλακτική στάση, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ενέργειας (IEA) προειδοποίησε για άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα στις αγορές πετρελαίου εξαιτίας ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος και πολιτικού κινδύνου.

    Στις 6 Δεκεμβρίου οι χώρες του ΟΠΕΚ θα συνεδριάσουν στη Ρωσία. Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως ο οργανισμός, μετά και την πτώση των τιμών των τελευταίων εβδομάδων, θα επιλέξει να μειώσει ξανά την παραγωγή, καθώς οι απώλειες τόσο για το WTI όσο και για το brent φτάνουν το 20% μέσα στον Νοέμβριο, σε σχέση με τα υψηλά Οκτωβρίου.

    Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του WTI, λήξης Ιανουαρίου, ανακάμπτει 1,68% στα 54,34 δολάρια το βαρέλι και η αντίστοιχη λήξη του Brent σημειώνει άνοδο 1,41% στα 63,42 δολάρια το βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ